Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba The Truth Is Out There pokřtí v Barráku své první album

The Truth Is Out There pokřtí v Barráku své první album

31.8.2015 00:00 Hudba

Nové album Lighthouses, které je jednou z nejočekávanějších nahrávek letošního podzimu, pokřtí v pátek 4. září v ostravském klubu Barrák kapela The Truth Is Out There (TTIOT). Sekundovat jí budou žánrově spřízněné formace Rattle Bucket a Donnie Darko. „Je to opravdu hodně pestrá deska,“ říká frontman TTIOT Martin Hanzelka.

Zvětšit obrázek

Kapela The True Is Out There je velkým objevem a nadějí moravskoslezské scény.
Foto: Archiv kapely

„Na tomto albu jsme se snažili využít zkušenosti, které jsme měli možnost posbírat za celou dobu fungování TTIOT. Posunuli jsme se jak po tvůrčí, tak po zvukové stránce zase o kus dál. Na albu Lighthouses najdete rychlé songy, ale stejně tak i pomalé, tvrdé i jemnější a melodické, s elektronikou, ale i úplně bez ní. Každý song je úplně jiný a má svůj specifický zvuk a v každém je kousek života každého z nás. Myslím, že si tam každý posluchač najde to svoje,“ dodává Hanzelka o albu, které předznamenává zdařilý klip k písni Dying Light.

Ostravská kapela The Truth Is Out There (TTIOT), kombinující posthardcore s elektronikou, vznikla před pěti lety. Dosud stihla odehrát přibližně 200 koncertů po celé České republice, Slovensku i Polsku. Kapela doposud na vlastní náklady vydala dvě EP. Debutové plnohodnotné album Lighthouses nyní hodlá představit na koncertním turné po klubech v ČR, Slovensku a poté na letních festivalech. Fanoušci si můžou album již nyní poslechnout na bandzone profilu kapely.

Prvním z hostů, které si TTIOT přizvali na páteční křest, jsou brněnští Rattle Bucket. Kapela má od roku 2007 odehráno přes 500 koncertů, účast na téměř všech velkých festivalech a řadu koncertů v zahraničí (Francie, Německo, Belgie, Rakousko, Nizozemi, Itálie). Momentálně mají Rattle Bucket vydané druhé album My American Dream natáčené z části v Anglii v Readingu v Outhouse Studios, známém svou produkcí kapel jako Architects, Enter Shikari nebo You Me At Six.

Druhým hostem pak budou Donnie Darko. Mladá čtyřčlenná rocková formace z Plzně, poskládaná z rozpadlých Shogun Tokugawa, začala aktivně fungovat v září roku 2012. Při poslechu jejích silných kytarových riffů, častých změn rytmu a energického zpěvu se nabízí srovnání se západními kapelami jako např. Biffy Clyro nebo The Fall Of Troy.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.