Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Rozhodnuto. Před francouzskou zpěvačkou ZAZ v Ostravě vystoupí domácí Elis

Rozhodnuto. Před francouzskou zpěvačkou ZAZ v Ostravě vystoupí domácí Elis

22.11.2015 00:12 Hudba

Na ostravském koncertu fenomenální francouzské zpěvačky ZAZ vystoupí 1. prosince Eliška Mrázová alias Elis, která je úřadujícím objevem roku v anketě popularity Český slavík a v minulém roce už před koncertem ZAZ vystupovala v Praze. Informovali o tom pořadatelé. ZAZ v České republice odehraje před Ostravou ještě dva koncerty v pražském Fóru Karlín. Tam se jako předskokan 29. listopadu představí zpěvačka Emma Smetana a o den později pak Ondřej Ruml.

Zvětšit obrázek

Elis se zpěvačkou ZAZ před loňským koncertem v Praze. Nyní spolu vystoupí na jednom pódiu v Ostravě.
Foto: Archiv zpěvačky

V Ostravě ZAZ vystupovala už dvakrát na Colours of Ostrava, vždy s velkým úspěchem. Tentokrát půjde poprvé o plnohodnotný koncert, který se uskuteční v Ostrava Aréně. „ZAZ k nám míří v rámci krátkého turné, během kterého odezpívala čtyři koncerty v Japonsku a v těchto dnech pak třikrát koncertuje v sousedním Polsku. První pražský koncert je již řadu týdnů beznadějně vyprodaný, ovšem na koncert druhý ještě několik desítek vstupenek zbývá. Totéž platí pro Ostravu,“ sdělil pořadatel koncertu Patrik Kohut.

ZAZ vystoupí za doprovodu své osmičlenné kapely na dosud nevídané scéně, která je přepravována ve dvou kamionech. Její technický doprovod čítá 16 lidí.

Elis, která bude zahajovat ostravský koncert ZAZ, zvítězila v posledním ročníku ankety Český slavík Mattoni 2014 v kategorii Objev roku. Jejímu zpěvu dominuje především moderní americký feeling, v jejích písních ale najdete i ohlasy reggae rytmů nebo latiny. To vše dělá z jejího sólového debutu Shubidu pestrou nahrávku, která dokazuje, že se na české populární scéně objevil výrazný talent. V současné době Elis připravuje k vydání druhé sólové album.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.