Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostravané budou opět zpívat gospel. Zkoušky trvaly čtyři týdny

Ostravané budou opět zpívat gospel. Zkoušky trvaly čtyři týdny

8.12.2015 00:00 Hudba

Už za pár dní se Ostraváci mohou těšit na dlouho očekávané vyvrcholení třetího ročníku projektu Ostrava zpívá gospel, který od roku 2013 pořádá organizace YMCA Ostrava-Poruba  a který rok od roku budí stále větší zájem a pozornost. Letos budou pro velký zájem publika připraveny hned tři koncerty.

Zvětšit obrázek

Snímek letošního jednorázově sestaveného sboru.
Foto: Martin Straka

Unikátní projekt  “jednorázového” gospelového sboru, do kterého se letos zapojilo 115 nadšenců všech věkových kategorií od naprostých amatérů až po zkušené zpěváky, bude o tomto víkendu ukončen třemi velkými koncerty v evangelickém Kristově kostele v Moravské Ostravě.

Po čtyřech týdnech intenzivních zkoušek, které letos probíhaly v Provozu Hlubina v Dolních Vítkovicích, vystoupí tento originální komunitní gospelový sbor za doprovodu špičkového 11členného bandu, složeného z vynikajících a známých ostravských muzikantů, členů nejrůznějších kapel i profesionálních orchestrů.

Nedělní koncert Ostrava zpívá gospel je již vyprodán, ale na sobotu jsou ještě vstupenky k dispozici. „Kromě dvou tradičních večerních koncertů, které bývaly v minulých ročnících pravidelně vyprodány, jsme se totiž letos poprvé rozhodli uspořádat navíc ještě jeden odpolední rodinný koncert, a to v sobotu v 15 hodin. Děti do 15 let budou platit pouze symbolické vstupné 20 korun. I díky tomu mají opozdilí zájemci stále šanci se na oba sobotní koncerty dostat,” uvedl šéf projektu Terry English. Vstupenky jsou k dostání v pobočkách Ostravského informačního servisu.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.