Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Divadlo Senioři si oblíbili Komorní scénu Aréna díky pomoci Nadace ČEZ

Senioři si oblíbili Komorní scénu Aréna díky pomoci Nadace ČEZ

28.12.2015 00:00 Divadlo

Zatímco dříve si senioři našli cestu do hlediště Komorní scény Aréna spíše výjimečně, letos se stalo jejich tradičním cílem. Díky projektu Divadlo roku zve seniory, který finančně podpořila Nadace ČEZ, přišlo během podzimu do divadla kolem 240 diváků seniorského věku.

Zvětšit obrázek

Tereza Dočkalová s Josefem Kalužou v inscenaci Pension pro svobodné pány.
Foto: Komorní scéna Aréna

„Projektem Divadlo roku zve seniory jsme se snažili představit naši práci i těm, kteří se z nejrůznějších důvodů samostatných návštěv divadla obávají. Díky Nadaci ČEZ jsme mohli seniorům uhradit vstupné, a těm, kteří projevili zájem, jsme zajistili bezpečnou přepravu do divadla i zpět domů,“ vysvětlila ředitelka divadla Renáta Huserová.

Senioři si neobvyklou možnost nemohou vynachválit. „Nápad pozvat do divadla seniory byl vskutku jedinečný. Zájem o vstupenky se měsíc od měsíce zvyšoval, představení se lidem líbila a vždy se těšili na další. Věřím, že mnozí senioři se stanou častými návštěvníky Komorní scény Aréna i po ukončení projektu,“ napsala do divadla Anna Pinterová, předsedkyně ostravské městské organizace Svazu důchodců České republiky.

Senioři navštívili například inscenaci Hráčů Nikolaje Vasiljeviče Gogola, inscenaci hry Tomáše Vůjtka Slyšení nebo nejčastěji reprízovanou inscenaci Komorní scény Aréna Pension pro svobodné pány.

(Zdroj: Tisková zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.