Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Beats for Love skončí dříve v zájmu nočního klidu. Chystá ale obří afterparty uvnitř Trojhalí

Beats for Love skončí dříve v zájmu nočního klidu. Chystá ale obří afterparty uvnitř Trojhalí

10.2.2016 05:00 Hudba

Všechno zlé je k něčemu dobré. Kvůli stížnostem na rušení nočního klidu, které provázely loňský ročník festivalu elektronické hudby Beats for Love, bude letos upravena otevírací doba festivalového areálu a hudební produkce bude končit dříve - v první festivalovou noc už ve dvě hodiny a v následující dvě noci se bude končit ve tři. Pro největší vytrvalce, kterým by to nestačilo, ale pořadatelé chystají afterparty v nedalekém Trojhalí na Karolině. Další afterparty se budou každou noc konat v klubu Fabric.

Zvětšit obrázek

Snímek z loňského ročníku festivalu Beats for Love.
Foto: Beats for Love

Letošní ročník největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě potrvá od čtvrtku 30. června do nedělního rána do 3. července. Ve čtvrtek se areál otevře v 18 hodin a v pátek bude otevírací doba v 17 hodin. „V sobotu, kdy má většina pracujících volno, otevřeme brány již v 15 hodin a věříme, že toho všichni využijí,“ informoval deník Ostravan.cz člen pořadatelského týmu Matyáš Ožana.

Změny letos ovšem dozná zavírací doba festivalového areálu v Dolní oblasti Vítkovic. „Loni jsme totiž museli od určité hodiny přistoupit k omezení hlasitosti produkce z důvodu umístění areálu v srdci města. Po schůzce vedení festivalu s Krajskou hygienickou stanicí Moravskoslezského kraje v Ostravě a dalšími zúčastněnými subjekty jsme se dohodli na kompromisu, abychom nemuseli přistupovat k obdobným opatřením jako v roce 2015. Kromě změny místa některých pódií tak, aby nerušily obyvatele města Ostravy v době nočního klidu, přistupujeme ke zkrácení doby otevření areálu. A to ze čtvrtku na pátek ve 2 hodiny ráno a v následující dvě noci ve 3 hodiny,“ sdělil Ožana.

„Mnoho návštěvníků nás loni prosilo o prodloužení jednotlivých dní či dokonce o pódium, které by fungovalo non-stop, ale z výše popsaných důvodů to není možné. Proto jsme se rozhodli pro všechny, kterým by nestačila tato otevírací doba, uspořádat oficiální obří afterparty. Ta se bude odehrávat v blízkém Trojhalí Karolina a také v klubu Fabric. Na obě afterparty budou mít všichni účastníci festivalu Beats for Love s platnou a neporušenou identifikační páskou vstup zdarma,“ uvedl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

V Trojhalí Karolina, kde bude afterparty probíhat v sobotu a neděli v ranních hodinách, budou umístěny dvě stage zaměřené na drum&bass a techno. Program zde bude začínat ve 2 hodiny ráno a končit bude v 6 hodin.

V klubu Fabric proběhne afterpárty po všechny tři dny festivalu. Ze čtvrtku na pátek bude začínat v 1 hodinu ráno a končit bude v 7 hodin. Toto první ráno bude zaměřeno na drum&bass. Následující noci bude klub Fabric otevřen stejně jako Trojhalí Karolina od 2 hodin a končit se bude v 7 hodins tím, že žánrově bude zaměřen na House, EDM a Trance.

„Pevně věříme, že návštěvníci, kteří se chtějí bavit až do rána, pochopí důvody těchto změn a ocení naši snahu udělat maximum pro to, aby si festivalu užili dle svých představ,“ dodal ředitel festivalu.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.