Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Bubenická smršť Yamato se vrací do ČR. Ostrava uslyší tlukot srdce po japonsku

Bubenická smršť Yamato se vrací do ČR. Ostrava uslyší tlukot srdce po japonsku

30.3.2016 00:00 Hudba

Proslulý soubor japonských bubeníků Yamato se letos v listopadu vrátí do České republiky v rámci svého nového světového turné. Tentokrát se představí 7. listopadu ve vítkovickém Gongu s novou show s názvem Bakuon. Dalšími zastávkami souboru budou také Brno, Zlín, Hradec Králové a Praha.

Zvětšit obrázek

Bubenický ansámbl Yamato se vrací do Ostravy.
Foto: Archiv souboru

„Jejich předchozí vyprodaná vystoupení byla vždy naprosto jedinečným zážitkem, bubeníci si dokážou svou propracovanou audiovizuální kompozicí doslova podmanit publikum,“ řekl pořadatel ostravského koncertu Patrik Kohut.

Nová show Yamata Bakuon je inspirována tlukotem srdce. „Jedná o jedinečný příběh všech živých bytostí, který rezonuje skrz generace. Hlavním tématem našeho nového programu je příběh silného a nepřetržitého rytmu – tlukotu srdce, který je ukryt v každém z nás od narození až po současnost. Všichni živí tvorové jakožto nositelé toho zvuku, jsou součástí tohoto příběhu,“ avizují bubeníci své nové světové turné.

Jak tvrdí zakladatel souboru Masa Ogawa: „Vyprodané sály jsou vždy tím nejlepším impulsem a inspirací k neustálému zlepšování a tréninku, a také k tvorbě nových představení“.

Soubor Yamato založil v roce 1993 Masa Ogawa v Prefektuře Nara, která je považována za kolébku japonské kultury. V současné době zde soubor stále sídlí a s tradičními japonskými bubny  cestuje již více než 20 let po celém světě. Od svého vzniku uskutečnil soubor přes 1000 představení v Asii, Evropě a Americe. Během této velkolepé bubenické show, v které se bubnování mísí s tradičními japonskými motivy, je použito několik desítek originálních japonských bubnů včetně bubnu „Odaiko vyrobeného z ohromného více než 400 let starého stromu.

Nové turné Yamato v ČR

5.11.2016 – BRNO, Bobycentrum
6.11.2016 – ZLÍN, Kongresové centrum
7.11.2016 – OSTRAVA, Multifunkční aula Gong
8.11.2016 – HRADEC KRÁLOVÉ, Aldis
9.11.2016 – PRAHA, Kongresové centrum

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.