Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Is it Love? Největší diskotékové hvězdy 90. let míří do Trojhalí

Is it Love? Největší diskotékové hvězdy 90. let míří do Trojhalí

9.4.2016 00:00 Hudba

V devadesátých letech minulého století stáli na vrcholu všech světových hitparád. Nyní míří do Ostravy, aby se představili dnes již jako oldies legendy na akci nazvané Trojhalí 90´s Explosion. Řeč je o kapele Twenty 4 Seven, která má na svém kontě milióny prodaných alb, a zpěvákovi Ianu Campbellovi, který je známý spíše jako Ice MC. Akce, která je pořádána týmem kolem tanečního festivalu Beats for Love, se uskuteční v sobotu 16. dubna v Trojhalí na Karolině a kromě zmíněných hvězd na ní vystoupí i několik dýdžejů s oldies repertoárem.

Zvětšit obrázek

Jednou z hvězd chystané taneční party bude Ice MC.
Foto: Archiv

Diskotéková legenda 90. let Twenty 4 Seven od svého prvního singlu I Can´t Stand It (1989) prodělala několik personálních změn, idea, rytmus a energie jejich tanečních skladeb však zůstala stejná. Projekt má na svém kontě milióny prodaných alb a 13 top ten hitů, mezi které patří zejména Is it love? nebo Take Me Away. Formaci v současné době tvoří raper Stay-C, zpěvačka Lil Ann a producent Ruud van Rijen.

Během večera vystoupí i Ian Campbell, který je více známý pod přezdívkou ICE MC. V roce 1983 se připojil k jedné taneční skupině, se kterou začal cestovat a vystupovat po Evropě. O šest let později se v Itálii potkal se zpěvákem, textařem a producentem Robertem Zanettim. Spolu ve stejném roce vydali singl pod názvem Easy. Tento singl v hip-house stylu se stal velmi úspěšným po celé Evropě. Úspěch zaznamenaly i další dva singly Cinema a Scream a také debutové album Cinema.

Jejich druhé album My World, které vydali v roce 1992, nebylo tak úspěšné, protože hip-house styl už nebyl tak populární. Až jejich třetí album Ice’n Green opět zaznamenalo extrémní úspěch. Na tomto albu se podílel i zpěvák Alexia. Nejúspěšnější z tohoto alba se staly písně Thing About the Way, It’s a Rainy Day a Take Away The Colour.

(Zdroj: Tisková zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.