Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Beats for Love posilují další jména. Novinkou bude live stage, přijede i zpěvačka roku Klara

Beats for Love posilují další jména. Novinkou bude live stage, přijede i zpěvačka roku Klara

19.4.2016 00:00 Hudba

Festival Beats for Love zveřejnil mnoho dalších nových zahraničních headlinerů a splňuje tak slib o dvojnásobně kvalitnějším programu oproti předchozímu ročníku. Mezi novými jmény je Angerfist, jenž se jako jeden z mála hardcore umělců pravidelně objevuje ve světovém žebříčku Top 100 DJs v anketě DJ Mag. Ale také Gridlok, který je legendou drum and bassu, a světové house jméno číslo jedna Mark Knight. Novinkou letošního ročníku bude live stage – scéna, kterou obsadí kapely produkující elektronickou hudbu. Přijede třeba kapela Prago Union, ale i zpěvačka Klara.

Zvětšit obrázek

Čerstvá držitelka Anděla v kategorii zpěvačka roku - Klára Vytisková alias Klara.
Foto: archiv

Jednou z největších nově oznámených hvězd je holandský hardcore umělec Angerfist. Ten se několik let po sobě objevuje v nejprestižnější světové djské anketě DJ Mag na předních místech a i v roce 2015 obsadil ve světové konkurenci vynikající 38. místo. Mimo to vystupuje na akcích jako Tomorrowland, Defqon.1 či Decibel Outdoor Festival a ve svém rodném Holandsku vyprodává halové akce pro desítky tisíc lidí. V Ostravě se představí na Devastator CZ Hardcore and Hardstyle stagei, což ocení především fanoušci tvrdších stylů.

Nové jméno se objevuje i na jednom z nejoblíbenějších pódií, které se zaměřuje na drum and bass. Do srdce Evropy přiletí americký Gridlok, jenž je skutečným průkopníkem a zůstává jedním z nejuznávanějších umělců svého stylu, přičemž jeho jméno se stalo synonymem pro nadčasový drum and bass.

Booking festivalu boduje i na poli house music, protože se letos podařilo domluvit světové house jméno číslo jedna. V létě tak do ocelového města dorazí světový velikán Mark Knight z Velké Británie, jenž je mimo jiné majitelem Toolroom records a Toolroom radio, které poslouchá více než 13,5 milionu lidí po celém světe. Dokonce byl i jednou nominovaný na Grammy.

Na své si však přijdou i milovníci electro house, bigroom a trance, protože na EDM and Trance stage byli oznámeni Arno Cost z Francie, který spolupracoval i s Davidem Guettou, či skotský Mark Sherry, spolupracující pro změnu s velikánem trance music Arminem van Buurenem. Fanoušci progressive trance navíc dostali skvělou zprávu v podobě exkluzivního versus setu německých djs a producentů, Ronskiho Speeda a Marka van Gale.

Festival zveřejnil i první jména pro novinkovou live stage. Přijede například kapela Prago Union, francouzské uskupení Iphaze, hrající živě drum and bass a bass music. Na nové scéně dokonce vystoupí Klara, která je čerstvou držitelkou Anděla v kategorii zpěvačka roku!

Svoji pozornost nastartovali také všichni příznivci techna, protože i tato scéna posiluje v tomto ročníku už tak skvělý line up. V Ostravě se poprvé ukáže jeden z předních světových DJ a producentů, španělský Cristian Varela. Výčet jeho úspěchů je enormní, ale za zmínku určitě stojí vítězství v kategorii Best Techno Dj v anketě International Dj Awards 2013. Poprvé v Ostravě vystoupí i nejznámější řecký techno DJ a producent Axel Karakasis.

Na pódiu zaměřeném na urban přibylo další jméno dokonale ovládající umění mixu. DJ Angelo z Velké Británie je vícenásobný šampion své země v turntablist soutěžích a časopis DJ Mag o něm dokonce napsal, že je světová třída mezi těmito umělci.

Ani letos nebude na festivalu konaném v první červencový víkend chybět nejznámější česko-slovenské hip hopové jméno. Dorazí totiž Majk Spirit, který ale bude mít vystoupení načasované ještě za světla, a tak fanoušky bude čekat jiná a exkluzivní atmosféra oproti předchozím ročníkům.

Potvrzená jména Beats for Love 2016

SIGMA (UK), ANGERFIST (NED), Arno Cost (FRA), Audio (UK), Axel Karakasis (GRE), Cristian Varela (ESP), DJ Angelo (UK), Eskei83 (GER), Felix Kröcher (GER), Freeze (GER), Gridlok (USA), Cherry aka BreakNtune (POL), Iphaze (FRA), Klara., Kokiri (UK), Majk Spirit (SVK), Mark Knight (UK), Mark Sherry (SCO), Mike Candys (SUI), Open Tribe (AUS), Prok & Fitch (UK), Rushing Beats (UK), Stanton Warriors (UK), Tanukichi (JAP), Vandal (UK), Adam Faz (POL), Bon Finix & Tripmain, DJ Tráva, D.M.O (SVK), Flame (SVK), Forbidden Society, Funk Moguls, Gubo (SVK), Havaya (POL), Hungry Beats, Chris Sadler, K.Sandra, Lautek, Malalata (SVK), Martin Gredner, Michael C, Mini da Minx (UK), Nozyo (POL), Pixie, Prago Union & Champion sound, Ravic, Retrograde (POL), Rido, RSS Boys (POL), Underground children, WWW Neurobeat.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.