Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Fatboy Slim míří do Ostravy. V červenci zahraje na festivalu Beats for Love

Fatboy Slim míří do Ostravy. V červenci zahraje na festivalu Beats for Love

11.4.2017 00:00 Hudba

Pátý ročník festivalu elektronické hudby Beats for Love zahájí globální hvězda první velikosti, legendární Fatboy Slim. V úterý to oznámili pořadatelé tohoto největšího festivalu elektronické hudby ve střední Evropě. Festival letos bude mít dvojnásobný rozpočet oproti minulosti a kromě toho nabídne asi o polovinu větší plochu pro fanoušky.

Zvětšit obrázek

Jedno z největších jmen světové taneční scény Fatboy Slim.
Foto: archiv umělce

Hvězdný Fatboy Slim, který do Dolních Vítkovic přiláká posluchače snad všech věkových kategorií a žánrů, vystoupí na úplně nové hlavní scéně, na ploše 20 tisíc metrů čtverečních. Festivalový areál se rozrůstá o novou obří hlavní plochu hlavně proto, aby se neopakovala situace z loňského roku, kdy byl páteční program vyprodán. Nová kapacita před hlavním pódiem je teď zhruba 40 000 fanoušků.

„O Fatboy Slima jsme měli zájem už od druhého ročníku festivalu, ale u jmen jeho formátu je oříšek už samotná komunikace s managementem. Naštěstí se nám to tento rok konečně podařilo a po dlouhém vyjednávání jsme nadšení, že můžeme oznámit zatím největší jméno za celou historii festivalu,” komentuje pozadí vyjednávání ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Fatboy Slim patří k těm největším legendám na poli taneční hudby a dokazuje to i tím, že vystupuje na téměř všech důležitých světových akcích. „Je to člověk s neskutečnou energií, kterou přenáší na taneční dav před sebou, a jeho více jak 36leté zkušenosti za mixem jsou rozhodně znát. Pro mě osobně je to jednoznačně světový DJ číslo 1,” doplňuje Rudolf.

Fatboy Slim patří společně s The Prodigy nebo The Chemical Brothers k nejzásadnějším průkopníkům a zakladatelům taneční hudby. Je tvůrcem legendárních hitů jako Praise You, Right Here Right Now, Gangster Trippin, The Rockafeller Skank, který se objevil i na soundtracku k PC hře FIFA, či taneční hymny roku 2014 Eat Sleep Rave Repeat.

Klip k písni Praise You vyhrál tři a k Weapon of Choice dokonce čtyři ceny na MTV Music Video Awards. Fatboy Slim obdržel Ivor Novello Award za celoživotní přínos hudbě. Jeho vystoupení na pláži v rodném Brightonu přilákalo více jak 250 000 lidí a zařadilo se tak mezi největší taneční akce na světě.

Beats for Love ale nenavštíví jen tento velikán. V průběhu posledních dní pořadatelé zveřejnili spoustu dalších jmen na jednotlivá taneční pódia, jakými jsou například venezuelský tvrďák Zardonic, který si festival podmanil při třetím ročníku v roce 2015, Tom Staar, Kideko a Ben Long z Velké Británie nebo Eric Sneo z Německa.

Zveřejněni byli i další live umělci a na festivalu se tak poprvé ukáže český rapper Marpo se svou kapelou Troublegang či vokalisté Deadly Hunta, Eva Lazarus a Jamie Irie z Anglie.

Festival Beats for Love se koná od 5. do 8. července v industriálním parku Dolní Vítkovice, Ostrava. Téměř 400 umělců z celého světa vystoupí na 13 pódiích.

Dosud zveřejněná jména pro Beats for Love 2017:

Fatboy Slim, Wilkinson, Sigala, Danny Byrd, Dope D.O.D., Krafty Kuts ft. Dynamite MC, Lady Waks, Miss K8, Richard Durand, Riva Starr, Tom Staar, Zatox, Balthazar, Ben Long, Billain, Current Value, DJ Fly & DJ Netik, Eric Sneo, Estiva, Eva Lazarus, Freqax, Hallucinator, Jamie Irie, Katharsys, Kideko, Marpo & Troublegang, Matt Mus, N.O.H.A., Ragga Twins, Rachel K Collier, Rawtekk, Forbidden Society, Kosay, MLDj

Zdroj: Tisková zpráva pořadatelů

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.