Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Od Kahánka přes underground po Nohavicu. Rádio Ostravan má silnou podporu. Sbírka je v polovině

Od Kahánka přes underground po Nohavicu. Rádio Ostravan má silnou podporu. Sbírka je v polovině

18.6.2020 08:40 Atd.

S obrovským ohlasem a s napjatým očekáváním se v Moravskoslezském kraji setkal nápad na vybudování internetového rádia, které bude jako jediné hrát výhradně hudbu tohoto regionu. Řada hudebníků sbírku podpořila jak natočením krátkého videa a poskytnutím odměn, tak i zasláním finančního příspěvku.

Zvětšit obrázek

Logo Rádia Ostravan

V seznamu dárců, kteří sbírku na crowfundingovém portálu HitHit podpořili, nechybí muzikanti různých žánrů a naprosto odlišných uměleckých světů, a to od klasické hudby přes underground až po mainstream. Sbírku podpořili například klarinetista Karel Dohnal, členové kapel Fiha, Silent Stream of Godless Elegy či Kazachstán, kytarista Jan Gajdica a jedním z dárců je i Jaromír Nohavica.

Asi patnáct dalších umělců projekt, který vznikl v redakci internetového portálu Ostravan.cz, podpořilo i nahráním krátkého videa nebo poskytnutím odměn, například klavírní virtuos Ivo Kahánek, písničkář David Stypka, kapely Kofe-in a Fiha či zpěvačka Vladivojna La Chia. Podpora zazněla také od ředitele Janáčkovy filharmonie Ostrava Jana Žemly, ředitele festivalu Beats for Love Kamila Rudolfa a dalších významných osobností.

Sbírka se právě přehoupla přes polovinu, do konce zbývá ještě 22 dní, ale podařilo se nám dosáhnout již 71 procent cílové částky! Všem našim podporovatelům děkujeme, ale ještě není vyhráno. Do úspěšného ukončení sbírky a dosažení minimální částky na úhradu nákladů spojených se spuštěním rádia zbývá ještě 29 tisíc korun. Prosíme zejména kapely a interprety, kterým je projekt rádia sympatický, aby nás jakýmkoliv způsobem podpořili, pokud tak již neučinili. Žádné jiné rádio nebude hrát tolik hudby Moravskoslezského kraje, jako to naše. Vaši důvěru nezklameme.

Podpořit projekt můžete zde: www.radioostravan.cz

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.