Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Headlinerem 10. ročníku Ostravy v plamenech bude Phil Campbell z Motörhead

Headlinerem 10. ročníku Ostravy v plamenech bude Phil Campbell z Motörhead

8.11.2023 17:34 Hudba

Po největších tuzemských festivalech Colours of Ostrava a Beats for Love začíná odkrývat esa také další velká přehlídka konající se v Dolních Vítkovicích. Jubilejní 10. ročník metalové Ostravy v plamenech se uskuteční v sobotu 3. srpna 2024 a nabídne kapely z celého světa. Prvním headlinerem, kterého pořadatelé potvrdí oficiálně až ve čtvrtek, je velšský kytarista a bývalý člen kultovních Motörhead Phill Campbell. Přijede se svou kapelou, ve které ho doprovázejí jeho tři synové.

Zvětšit obrázek

Phil Campbell and the Bastard Sons.
Foto: archiv kapely

Můžeme o něm bez přehánění říci, že psal světové dějiny rocku. Proslavil se jako člen legendárních Motörhead, kde drtil kytaru od roku 1984 až do Lemmyho úmrtí v roce 2015. Prvním albem, které nahrál s Motörhead, byl dnes již legendární Orgasmatron z roku 1986,“ uvedl ředitel festivalu Patrik Kohut.

V současné době brázdí světová pódia se seskupením nazvaným prozaicky Phil Campbell and the Bastard Sons. Jak název napovídá, členy kapely jsou jeho tři synové Todd (kytara a harmonika), Dane (bicí) a Tyla (basová kytara). Sestavu doplňuje zpěvák Joel Peters.

Další dva headlinery festival prozradí až v následujících měsících a opět půjde o světoznámá jména. Zatím kromě Phila Campbella pořadatelé exkluzivně pro Ostravan.cz prozradili několik dalších zajímavých jmen. Máme velkou radost, že se nám podařilo získat do programu francouzsko-irskou formaci Molybaro, která vznikla v roce 2014 v Paříži. Zaškatulkovat tuto kapelu je poměrně složité, protože jejich hudba je mimořádně barvitá. Dle odborné veřejnosti patří jejich produkce do kolonky alternativní metal až progresivní rock. Tak si vyberte,“ dodal Kohut.

Dalšími kapelami, které na Ostravu v plamenech v roce 2024 dorazí, jsou Blax z Itálie, Adam`s Parade z Austrálie, islandský Merkúr a také český Forrest Jump a česko-nizozemsko-ukrajinské seskupení Amalgama.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.