Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Společný jam v Hudebním bazaru pomůže muzikantům, kterým při vloupání do klubu ukradli nástroje

Společný jam v Hudebním bazaru pomůže muzikantům, kterým při vloupání do klubu ukradli nástroje

12.1.2024 08:10 Hudba » Zaostřeno

Hudebníci na společném jamu proti zlodějnám! Takové je motto společného koncertu několika kapel, který se uskuteční v sobotu 13. ledna v klubu Hudební bazar v Ostravě. Výtěžek koncertů bude určen na zmírnění dopadu vloupání do klubu, při kterém bylo v noci na 27. prosince z klubu ukradeno několik nástrojů.

Zvětšit obrázek

Interiér klubu Hudební bazar.
Foto: Bandzone

Příznivcům Hudebního bazaru jistě neuniklo ani v záplavě dramatických zpráv z přelomu roku, že klub byl krátce po vánočních svátcích vykraden. Policie po pachatelích doposud pátrá. „Klub nebyl vykraden poprvé. Pár lahví, drobné z kasy. Velice nás však bolí, že pryč jsou nástroje muzikantů, kteří pro klub udělali mnohé a jsou v něm doma. Zloději odnesli Martinu Jaroškovi elektrický klavír a oranžové klávesy, Jirkovi Müllerovi bílý elektrický klavír a Ondrovi Sedlovi bílou elekrickou kytaru Fender. Vše v hodnotě desítek tisíců, nemluvě o tom, že muzikant má ke svému nástroji vztah,“ říká šéf klubu Hudební bazar.

V sobotu 13. ledna podle něj v klubu odpadl koncert a tento výpadek v programu tedy bude využitý k uspořádání jam session pro okradené. „Oslovil jsem kolegy z Empty Pipen a kapelu Koks, tedy kapely poškozených, a též šansoniera Jirku Müllera. Ti mi přislíbili býti páteří programu. K účasti jsem přizval i McDoyena Zdeňka Grossmanna a nepochybuji, že se připojí i další naše osobnosti. Výtěžek dobrovolného příspěvku věnujeme okradeným. Nepočítáme s tím, že vybereme na nové nástroje, ale lidsky to potěší. A také si myslím, že nás čeká kupa dobré muziky, tak přijďte,“ zve Jiří Zahuta na sobotní program, který by měl začít po osmé hodině večerní.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.