Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Skladatel Ladbuch a zpěvačka Moonshye představují společnou skladbu Light On

Skladatel Ladbuch a zpěvačka Moonshye představují společnou skladbu Light On

21.1.2024 19:01 Hudba » Zaostřeno

Krnovský skladatel Ladislav Buchta alias Ladbuch, který se věnuje převážně ambientní hudbě, představil nový singl. V písni Light On hostuje alternativní zpěvačka z Frýdecko-Místecka Moonshye. Ta se přitom na nové skladbě výrazným způsobem podepsala i jako spoluautorka.

Zvětšit obrázek

Písničkářka Moonshye
Foto: Aleš Honus

„Když mi Ladbuch poslal demo nahrávku, nechal mi volnou ruku pro melodii mého hlasu i pro text. Název už skladba měla, text se jím volně inspiroval,“ prozrazuje Moonshye, jak píseň vznikla.

Dodala, že jí vždycky jde o zachycení autentické esence okamžiku, kdy cítí, co chce vyjádřit a jak k ní hudba promlouvá. „Bývá to vždy ten nejsilnější okamžik. Proto jsem si rovnou k prvnímu poslechu vzala diktafon a hlavní melodie tak vznikla hned. Ráda pak z takového základu vycházím pří práci nad textem, což je u mě ta delší a značně namáhavější část kreativního procesu,“ dodala Moonshye.

A jak se zdá, jde sice o první spolupráci mezi oběma autory, ale zřejmě ne poslední. „Rádi bychom  s Ladbuchem společně ještě něco v budoucnu vytvořili, takže uvidíme, co přijde,“ doplnila zpěvačka.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.