Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nová hudba v éteru! Festival Ostravské dny zveřejnil záznamy z loňského ročníku

Nová hudba v éteru! Festival Ostravské dny zveřejnil záznamy z loňského ročníku

1.2.2024 18:50 Hudba » Zaostřeno

Lidé, kteří odcházeli nadšení z koncertů loňského ročníku festivalu nové hudby Ostravské dny, nyní mají možnost vyslechnout si v pohodlí svých domovů záznamy některých koncertů. Pořadatelé z Ostravského centra nové hudby záznamy některých skladeb zveřejnili na streamovacích platformách a také na CD.

Zvětšit obrázek

Z festivalu Ostravské dny.
Foto: Martin Popelář

Záznamy vybraných skladeb z koncertů si lidé mohou poslechnout na Bandcampu, odkud si nahrávky můžou i stáhnout za doporučenou cenu 100 korun.

 

Ostravské centrum nové hudby vydalo i fyzický nosič – Ostrava Days 2023 Live s vybranými čtyřmi nahrávkami (Krauze, Cleare, Chaloupka, Davis). Nákup je možný také přes Bandcamp – u každého ze tří online alb je možnost zakoupit si buď album pouze v digitální podobě, nebo společně s fyzickým diskem. Ten obsahuje také unikátní booklet s fotografiemi Martina Popeláře, s jedinečným designem Daniela Korčáka a s citáty novinářů a skladatelů.

Fyzické CD můžou zájemci rezervovat k vyzvednutí v kanceláři Ostravského centra nové hudby v centru Ostravy. „Všechna tři alba jsme již zpřístupnili také na dalších streamovacích platoformách – Spotify nebo Apple Music. Naším cílem je dostat novou hudbu do co nejširšího povědomí,“ uvedlo Ostravské centrum nové hudby.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.