Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Ostravské herečky v reklamním klipu tancují u tyče a lijí po sobě šampaňské

Ostravské herečky v reklamním klipu tancují u tyče a lijí po sobě šampaňské

12.11.2013 00:00 Atd.

Především pro mladší část svého publika z řad studentů středních a vysokých škol natočili herci Komorní scény Aréna hudební klip, který si v ničem nezadá s prací profesionálních filmařů a hudebníků. O hudebních kvalitách písně sice lze pochybovat, diváci Arény se ale při sledování videa rozhodně pobaví.

Zvětšit obrázek

Herečky Komorní scény Aréna v čele s MC Zuzkou Truplovou (uprostřed).
Foto: Komorní scéna Aréna

Video je zamýšleno jako parodie na zahraniční komerční hudební klipy s erotickým nábojem. Název klipu je Holky od divadla a vystupují v něm herečky Zuzana Truplová alias MC Zuzka, Tereza Cisovská, Petra Kocmanová, inspicient Vojta Orenič a studenti ostravské konzervatoře.

Podle mluvčí Arény Alice Taussikové všechno začalo příspěvkem pro akci Jdeme za vámi!, která se koná každoročně koncem léta a kde všechna ostravská divadla zvou k nové sezóně. „Na letošním Jdeme za Vámi! se Aréna představila rapovou písní, jejíž text napsal dramaturg Arény Tomáš Vůjtek. Text songu vtipně láká k návštěvě Komorní scény Aréna, přičemž členky dámského souboru divadla potenciálním divákům slibují mnohá umělecká potěšení,“ uvedla mluvčí.

Po úspěchu vystoupení se divadlo rozhodlo natočit i video. Píseň nazpívaly herečky Komorní scény Aréna v čele se Zuzanou Truplovou, která vystupuje i coby raperka MC Zuzka. „Klip vznikl během jednoho říjnového dopoledne a točil se jak v prostorách Arény, tak v jejím nejbližším okolí na nábřeží řeky Ostravice,“ dodala Taussiková.

Klip režíroval herec Albert Čuba, který se inspiroval scénami z komerčních hudebních klipů. „Scénu, kdy holky po sobě lijí šampus, si děvčata vymyslela sama, já to po nich původně vůbec nechtěl,“ tvrdí Čuba.

Komorní scéna Aréna bude podle slov své mluvčí klip propagovat na sociálních sítích a song chce zkusit nabídnout i rádiím a hudebním televizním stanicím.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.