Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Marie Rottrová před koncertem v Ostravě: Dostala jsem nabídku od Romana Holého

Marie Rottrová před koncertem v Ostravě: Dostala jsem nabídku od Romana Holého

4.12.2013 00:02 Hudba

Přestože Marie Rottrová u příležitosti svých sedmdesátin ukončila svou koncertní kariéru a odzpívala velké turné po českých halách, rozhodla se letos na velká pódia vrátit. Ve čtvrtek vystoupí v ostravské ČEZ Aréně, a to přesně po dvou letech od posledního koncertu rozlučkového turné. Deník Ostravan.cz se zpěvačkou hovořil krátce po jejím pondělním pražském koncertu.

Zvětšit obrázek

Marie Rottrová na koncertu v Ostravě před dvěma lety se členy skupiny Buty.
Foto: Aleš Honus

V pondělí odstartovalo v Praze vaše vánoční turné, Ostrava bude na řadě ve čtvrtek. Jak jste spokojena s atmosférou toho pražského koncertu?

Atmosféra byla velmi krásná a opravdu slavnostní. Děti ze sboru Coro Piccolo, kteří mne během koncertů doprovází, měli moc krásné kostýmy a bylo to skvělé. Pražské publikum moc pěkně přijalo i Petra Němce, se kterým jsem si zazpívala duet Oči a potom i Purpuru Jiřího Suchého. Koncert měl krásnou vánoční slavnostní atmosféru a publikum nás nechtělo pustit z pódia.

Během vašeho vánočního turné vystupují jako hosté také zpěvačky z našeho regionu – Markéta Konvičková a Elis. Proč jste si vybrala zrovna je?

Protože se mi tyto mladé a velmi talentované zpěvačky moc líbí a chtěla jsem je představit svému publiku. Jsem moc ráda, že je publikum v Praze přijalo hezky a věřím, že budou mít úspěch i v Ostravě.

Nedávno jste vydala nové album Čas motýlů, které obsahuje většinou archivní písně s texty Jarka Nohavici. Zazněly některé z těch písniček i v Praze?

Bohužel nezazněla žádná, protože jsme měli záskok v kapele, a tak to zkrátka nešlo. Ale v Ostravě, kam se hodně těším, už to bude přesně podle plánu.

V čem se bude ostravský koncert lišit od toho posledního, který se v ČEZ Aréně konal předloni?

Lišit se bude tím, že je vánoční. Takže jsou tam koledy, jsou tam vánoční písničky a nechybí ani vánoční výzdoba.

Vy jste přesně před dvěma lety ukončila koncertní kariéru a nynější koncerty avizujete jako zcela mimořádné. Ale přesto se zeptám – můžete vyloučit, že v budoucnu ještě někdy přijmete nabídku na podobné stadiónové koncerty?

Nikdy neříkej nikdy, ale já v tuto chvíli nic takového neplánuji. Vím, proč jsem pěveckou kariéru ukončila. Letos jsem si vlastně jen chtěla udělat radost a plánovala jsem pouze jeden mimořádný vánoční koncert. Jenže se to rozkřiklo, pořadatelé projevili velký zájem a těžko se to odmítalo. Takže nakonec těch koncertů je šest.

A co další vaše plány v umělecké oblasti? Co třeba kniha? Anebo příležitostné hostování na albu nějakých jiných hudebníků. Nemáte nějaké nabídky?

Knihu rozhodně nechystám. Ale když už se ptáte, tak prozradím, že jsem dostala zatím neurčitou nabídku od Romana Holého a čekám, jak se to vyvine.

Můžete být konkrétnější? Chtějí vás jako hosta na albu Monkey Business?

Zatím nic konkrétního nevím, protože jsme se zatím nesetkali a plánovaná schůzka se má uskutečnit až počátkem příštího roku. Ale Roman Holý se chce sejít a projednat nějaký zajímavý nápad na cédéčko. Uvidíme, co z toho nakonec bude.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.