Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kapela Dolls In The Factory slaví: Nakonec odehraje celé turné s Kryštofem

Kapela Dolls In The Factory slaví: Nakonec odehraje celé turné s Kryštofem

4.3.2014 00:01 Hudba

Ještě před několika měsíci znalo frýdecko-místeckou kapelu Dolls In The Factory jen jejich město, to se ale změnilo poté, co Richard Krajčo vybral jednu z jejich písní na soundtrack k filmu Křídla Vánoc a poté jim nabídl účast na třech koncertech Kryštofa. Nyní je ale vše zase jinak, kapela nakonec odehraje s Kryštofem celou jarní část jeho klubového turné.

Zvětšit obrázek

Kapela Dolls In The Factory.
Foto: Archiv kapely

O změně na postu předskokanů informovala kapela Kryštof na svých facebookových stránkách. Turné, které začalo v Ostravě, měli s Kryštofem původně odehrát pražští Airfare, nakonec ale vystupovali jen na třech koncertech a poté svou účast zrušili – oficiálně z časových a personálních důvodů.

A tak Richard Krajčo nabídl roli předskokanů frýdecko-místeckým Dolls In The Factory. „Známe se už z dřívějška, Richard vybral jednu z našich písní pro soundtrack k filmu Křídla Vánoc, pro který dělal hudbu. Takže možná i proto jsme je napadli jako jedni z prvních místo Airfare,“ tvrdí frontman kapely Mirai Navrátil.

Dolls In The Factory nejprve s Kryštofem měli odehrát pouze tři koncerty, ale jelikož se osvědčili, dostali nyní nabídku odehrát dalších 12 vystoupení. Kapela v minulosti hrála například před Charlie Straight nebo Support Lesbiens, vystoupení před Kryštofem, která je v současnosti v oblasti popu českou jedničkou, je ale přece jen něco jiného.

„Zpočátku jsme z toho měli obavy, protože je to velká zodpovědnost a navíc je to trošku nevděčná role. Ale nakonec všechny štace zatím dopadly dobře a nevypadalo to, že by fanoušci byli zklamaní,“ dodal Mirai.

Skupina Dolls In The Factory vznikla v březnu roku 2011 a mezi její největší úspěchy patří účast ve finále loňského ročníku hudební soutěže RGM Mercedes-Benz Live Space. V minulém roce vydala své debutové album Statues a nyní chce nahrát další cédéčko.

„V současné době jsme měli původně pracovat na novém videoklipu a pak začít práci na novém albu, účast na turné Kryštofa to ale trošku pozdrží. Přesto věřím, že album letos v létě doděláme, velkou část repertoáru už máme připravenu,“ dodává Mirai.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.