Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostravský koncert Petera Gabriela se blíží. Bude mít tři chody

Ostravský koncert Petera Gabriela se blíží. Bude mít tři chody

6.5.2014 00:00 Hudba

Už jen týden zbývá do koncertu legendárního zpěváka a skladatele Petera Gabriela v ostravské ČEZ Aréně. Bývalý frontman skupiny Genesis se do České republiky vrací po mimořádném úspěchu jeho loňského beznadějně vyprodaného pražského vystoupení v rámci turné Back to Front, které je věnováno pětadvacátému výročí vydání stěžejního alba s názvem So.

Zvětšit obrázek

Peter Gabriel vystoupí 14. května v Ostravě
Foto: Archiv

Koncert Petera Gabriela s názvem Back to Front Tour se uskuteční 13. května ve vítkovické ČEZ Aréně a bude podle legendárního zpěváka a bývalého frontmana skupiny Genesis servírován jako jídlo. „Můžete se těšit na tři chody. V první části vás nakrmíme akusticky, ve druhé části přidáme více pikantností v podobě elektroniky a experimentů. Třetí část bude takovým dezertem v podobě odehrání celého alba So v originálním pořadí songů jako na desce“, říká Peter Gabriel o ostravském koncertu, který bude obdobou vysoce hodnoceného pražského vystoupení.

Peter Gabriel se poprvé mezinárodně proslavil v Genesis, kapele, kterou zakládal ještě ve škole. Po odchodu z Genesis v roce 1975 natočil sedm studiových alb. Během své bohaté hudební kariéry obdržel mnoho prestižních cen Grammy a stál u zrodu nyní globálního festivalu WOMAD. Jeho ostravský koncert bude mimořádnou událostí, kterou by si neměl nechat ujít žádný fanoušek rocku ani hudby jako takové.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.