Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Festival Beats for Love zveřejnil poslední jména letošního programu

Festival Beats for Love zveřejnil poslední jména letošního programu

6.6.2014 05:44 Hudba

Pořadatelé největšího tuzemského festivalu elektronické hudby, který se bude konat na počátku července v Dolní oblasti Vítkovice, oznámili měsíc před vypuknutím akce jména posledních účinkujících. Zároveň představili největší organizační novinku letošního roku, kterou bude nová hudební scéna určená pouze pro VIP návštěvníky. Zatímco hlavní festivalový program bude zdarma, nová scéna bude placená, zato bude obsahovat all inclusive občerstvení.

Zvětšit obrázek

Snímek z loňského prvního ročníku tanečního festivalu ve Vítkovicích.
Foto: Beats for Love

‚Program festivalu Beats for Love  se v tomto týdnu rozrostl o Majka Spirita, porotce zpěvácké soutěže Hlas Československa a jednoho z nejoblíbenějších interpretů české a slovenské hudební scény vůbec,“ informoval zástupce pořadatelů Matyáš Ožana.

Taneční festival se může pochlubit taky Rocky Rockem, několikanásobným výhercem světových dýdžejských soutěží, kterého fanoušci znají jako spolupracovníka věhlasných kapel Black Eyed Peas nebo Linkin Park.

„Přijede také jedna z nejznámějších tuzemských elektronických kapel Skyline, legenda drum and bassové scény John B nebo DJ a producent Gramophonedzie, který patří mezi světové průkopníky electroswingu,“ uvedl Ožana. A jak již deník Ostravan.cz informoval, do Ostravy se chystají také X-Press 2, tvůrci celosvětového hitu Lazy, který nazpíval legendární David Byrne, člen někdejších Talking Heads.

Majk Spirit a Rocky Rock uzavírají dlouhou řadu interpretů, kteří vystoupí v industriálních kulisách Dolních Vítkovic zkraje července. „Během tří dnů se u nás na celkem osmi pódiích vystřídá více než 240 interpretů, kteří v součtu všech pódií budou hrát přes 300 hodin,“ tvrdí ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Letošní ročník už nyní nabízí spoustu novinek oproti minulému roku, ale tím pořadatelé nekončí a nyní představují jednu z těch největších. Jedná se o VIP all inclusive prostor jež se bude nacházet v klubu  U6. „Vystoupí zde během tří dnů přes 30 dýdžejů z České a Slovenské republiky a hlavními výhodami pro ty, kteří si zakoupí vstupenku na tuto scénu, budou vybrané alko i nealko nápoje, raut, parkoviště, povinný festivalový kelímek a další věci úplně zdarma,“ nastiňuje zajímavosti tohoto VIP prostoru Ožana.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.