Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Komorní cyklus Čtvero ročních období představuje Zemlinského kvarteto

Komorní cyklus Čtvero ročních období představuje Zemlinského kvarteto

8.10.2014 00:00 Hudba

Cyklus komorních koncertů Čtvero ročních období bude pokračovat na konci tohoto týdne třemi koncerty Zemlinského kvarteta, které se představí na jednom pódiu s předním českým klarinetistou a zároveň pořadatelem tohoto hudebního cyklu Igorem Františákem.

Zvětšit obrázek

Zemlinského kvarteto zahraje po dlouhé době v Ostravě.
Foto: Archiv

První koncert se bude konat v pátek v kostele sv. Mikuláše v Ostravě-Porubě, a to od 19 hodin. Na programu budou kvintety Wolfganga Amadea Mozarta a Johannese Brahmse. V sobotu pětice hudebníků zamíří se stejným programem do Evangelického kostela v Bohumíně, kde se představí od 18 hodin. Třetí koncert se bude konat v neděli od 17 hodin v kostele sv. Neposkvrněného početí Panny Marie v Pržně na Frýdecko-Místecku.

Podzimní část cyklu Čtvero ročních období bude pokračovat také v neděli 19. října v kostele sv. Václava v centru Ostravy, kde se mohou diváci těšit na varhanní recitál Lukáše Kubenky, jenž se představí v zajímavém programu složeném ze skladeb, jejímiž autory jsou příbuzní, učitelé a žáci Johanna Sebastiana Bacha.

Cyklus Čtvero ročních období je projektem občanského sdružení Svatováclavský hudební festival a nabízí čtyřikrát do roka vždy několik koncertů komorní hudby v podání špičkových českých sólistů. Projekt běží bez přestávky už od roku 2008 a během šesti let nabídl už více než 110 koncertů zejména v kostelech Moravskoslezského kraje.

Držitelé karty Ostravan mají nárok na dvacetiprocentní slevu na všechny koncerty z cyklu Čtvero ročních období. Více informací ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.