Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Koncert Lake Malawi v Ostravě je vyprodán, pořadatelé přidávají ještě jeden

Koncert Lake Malawi v Ostravě je vyprodán, pořadatelé přidávají ještě jeden

22.11.2014 13:52 Hudba

Koncert kapely Lake Malawi se zpěvákem Albertem Černým, bývalým frontmanem třineckých Charlie Straight, který se bude konat v ostravském klubu Parník 3. prosince, je vyprodán, a tak pořadatelé přidali ještě jedno vystoupení. To se uskuteční ve stejný den již v 16 hodin. Koncert bude součástí klubového turné, které začalo už na konci října a vyvrcholí v polovině prosince.

Zvětšit obrázek

Kapela Lake Malawi v současnosti objíždí české kluby.
Foto: Archiv

Lake Malawi nedávno vypustili do světa i nový videoklip s písní Chinese Trees, která bude součástí plánovaného alba. „Tahle písnička mě dokáže hodně pozitivně namotivovat. Je to jako bych si sundal batoh, mávl křídly a rozletěl se,“ říká o písni Albert Černý.

Současné turné, které bude míst zastávku v ostravském Parníku, je pro kapelu po vystoupeních na největších tuzemských festivalech Colours of Ostrava a Rock for People návratem do klubů. Ostravský koncert se přitom od těch ostatních bude lišit velmi komorní atmosférou. „Je to jediný koncert, kde si Lake Malawi budou moci fanoušci poslechnout vsedě,“ říká bubeník kapely Pavel Pilch.

Kapela Lake Malawi, jejíž členové pocházejí převážně z Třince, v současné době pracuje na svém prvním albu s londýnským producentem Mattem Lawrencem, který spolupracoval v minulosti například s Adele, Mumford and Sons nebo Ellie Goulding. Ten stojí právě za zvukem aktuálního singlu Chinese Trees. Kapela plánuje album vydat na jaře 2015.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.