Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Na dvacáté ostravské PechaKucha Night vystoupí Midi Lidi a Calm Season

Na dvacáté ostravské PechaKucha Night vystoupí Midi Lidi a Calm Season

5.9.2015 00:00 Atd.

Kapely Midi Lidi a Calm Season budou největšími lákadly dvacátého pokračování akce PechaKucha Night, která se uskuteční 26. září v Trojhalí Karolina. Jubilejní vydání akce, jehož pořadatelé mají ambice pokořit hranici dva tisíce návštěvníků a ustanovit nový evropský rekord, totiž bude mít bohatý doprovodný program a začne netradičně už v časných odpoledních hodinách.

Zvětšit obrázek

Kapela Midilidi je miláčkem ostravského publika.
Foto: Archiv kapely

„Příchozí se mohou těšit na bohatý doprovodný program od 14 hodin. Navštívit budou moci design zónu, pozorovat živě tvorbu graffiti nebo prostě relaxovat v pop up čajovně,“ vybízí hlavní produkční akce Filip Košťálek.

„Největším tahákem budou jednoznačně koncerty kapel Midi Lidi a Calm Season. Odlišný druh zábavy nabídne improvizační divadlo Impéčko,“ dodává.

V design zóně najdou návštěvníci mix české tvorby včetně lokálních značek. „Potvrzenými vystavujícími jsou například Woodies, City Folklore, MUXU, Daniel Rychter nebo BeWooden“ uvádí produkční Kristýna Lindovská.

Akce vyvrcholí svižnými prezentacemi zajímavých osobností ve formátu 20 snímků po 20 sekundách. Se svou prezentací vystoupí přední český pop artový umělec Pasta Oner, tatér Ondrash, designér Jan Čapek nebo uznávaný sochař Čestmír Suška. „Chybět nebudou ani zástupci Baru, který neexistuje, nebo módní návrháři LaFormela,“ dodává Košťálek.

Organizátoři mají za cíl spojit ta nejúspěšnější vystoupení z uplynulých PechaKucha Nights a doplnit je novými zvučnými jmény. Potkat se s prezentujícími, ale i s dalšími významnými hosty, bude možné na tradiční neformální afterparty, kterou odstartuje svérázný DJ Ventolin.

Vstup na akci je zdarma, je však nutno si včas rezervovat své místo na předprodejním serveru GoOut.cz. „Oficiálně je v tuto chvíli pryč přes 1000 kusů vstupenek,“ dodal Košťálek.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.