Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech zažije pořádný požár: Přijede polská deathmetalová kapela Vader

Ostrava v plamenech zažije pořádný požár: Přijede polská deathmetalová kapela Vader

6.12.2015 00:52 Hudba

Po jedné z nejlepších současných symphonic-metalových kapel Within Temptation zveřejňuje festival Ostrava v plamenech další hvězdu třetího ročníku. Pořadatelé Petr Šiška a Patrik Kohut vyslyšeli přání mnoha metalistů a doplňují program o pořádný nářez.

„V podstatě od prvního ročníku nám fanoušci psali, ať zamíříme do vod extrémních metalových žánrů. Těch ohlasů bylo tak obrovské množství, že jsme se prostě neubránili,“ říkají oba promotéři.

Vader je polská deathmetalová kapela, založená v roce 1983. Založili ji společně Piotr Wiwczarek a Zbyszek Wroblewski.  Jako první metalová skupina z tzv. východního bloku se prosadili ve světě a jejich demo Morbid Reich se stalo v roce 1990 nejprodávanějším demem v historii death metalu.

Vader vydali celkem 10 studiových alb, z nichž poslední Tibi Et Igni pochází z roku 2014. Vader patří k největším veličinám v rámci světové metalové scény a bude prvním zástupcem deathmetalové scény v historii festivalu.

Vstupenky na festival, který se koná v Dolní oblasti Vítkovice 6. srpna 2016, jsou nyní v prodeji za 590 korun. Cena platí pouze do vyprodání, případně do konce roku.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.