Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Největší světové jméno drum´n´bassu míří do Ostravy. Andy C vystoupí v klubu Fabric

Největší světové jméno drum´n´bassu míří do Ostravy. Andy C vystoupí v klubu Fabric

24.12.2016 18:59 Hudba

Přímo pod vánoční stromeček nadělili provozovatelé klubu Fabric dárek všem svým návštěvníkům. Na Štědrý den večer zveřejnili informaci, že v ostravském klubu v sobotu 18. března 2017 vystoupí slavný DJ Andy C, který je největší světovou drum and bass ikonou všech dob.

Zvětšit obrázek

Světoznámý DJ Andy C přijede v březnu do klubu Fabric.
Foto: Archiv umělce

Andy C je považován doslova za krále drum and bassu, jednoho z nejzásadnějších žánrů taneční hudby, jenž má na Ostravsku početné jádro fanoušků. „Je držitelem více než čtyř desítek hudebních ocenění a pravidelně získává prestižní titul nejlepšího dýdžeje světa. Je majitelem nejúspěšnějšího D´n´B vydavatelství RAM Records ze kterého vzešla jména jako například Chase & Status nebo Sub Focus,“ říká provozovatel klubu Fabric Martin Pluhař.

Živé vystoupení Andyho C na BBC Radio 1 poslouchalo dokonce více lidí než Jaye Z nebo Rihannu. Andy C spolupracuje s předními jmény světové hudební scény, jen namátkou třeba s Major Lazer nebo Rudimental.

Andy C měl mít svoji premiéru v ostravském klubu Fabric už v únoru 2014, ale bohužel nakonec nedorazil kvůli špatnému počasí, které způsobilo dopravní kolaps v Londýně. Andy tehdy zmeškal o pár minut svůj let. „Poté jsme se ho pokoušeli několikrát zabookovat, ale bylo těžké navzájem sladit termíny tak, aby se to zároveň nekrylo s jeho vystoupeními v nejbližším okolí. Nyní se nám to konečně podařilo,“ dodal druhý z dvojice provozovatelů Fabriku Jiří Ramík.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.