Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostrava v plamenech se rozroste do dvou dnů. Prvním potvrzeným jménem je Saxon

Ostrava v plamenech se rozroste do dvou dnů. Prvním potvrzeným jménem je Saxon

31.10.2017 10:00 Hudba

Ve vzduchu to viselo už několik let, ale teprve nyní se pořadatelé metalového festivalu Ostrava v plamenech odhodlali ke kroku, po kterém fanoušci volali. V úterý konečně potvrdili, že příští ročník se rozroste do dvou dnů. A co víc - prvním potvrzeným jménem pro příští ročník je legendární heavymetalová kapela Saxon.

Zvětšit obrázek

Kapela Saxon v aktuálním složení.
Foto: Archiv kapely

Pátý ročník festivalu Ostrava v plamenech se uskuteční v pátek 3. a sobotu 4. srpna 2018. Prvním jménem, které pořadatelé oficiálně oznamují, je britská legenda Saxon. Ta byla založena již v roce 1976 v městě Barnsley v hrabství Yorkshire. Vedle Iron Maiden a Judas Priest patří k průkopníkům tzv. nové vlny britského heavy metalu.  Saxon během své více než čtyřicetileté kariéry natočili jednaadvacet studiových alb.  To nejnovější dostane název Thunderbolt a vyjde v lednu 2018.

„Na podporu novinkového alba vyrazí Saxon na severoamerické turné ve společnosti Judas Priest a Black Star Riders.  Posléze se přesunou do Evropy a my budeme mít jedinečnou šanci vidět je v jejich životní formě.  Jak je v rámci festivalu Ostrava v plamenech dobrým zvykem, kapela zahraje svůj plnohodnotný koncertní set, nikoliv jen obligátní festivalové vystoupení,“ dodal Patrik Kohut.

Patrik Kohut také doplnil, že myšlenkou na dvoudenní festival se pořadatelé intenzivně zabývali poslední dva roky a jedinou překážkou byla nemožnost zajistit pro návštěvníky kvalitní kemp v areálu festivalu.

„Tuto překážku se nám konečně podařilo překonat. Máme připraven kemp, který se bude nacházet zhruba pět minut chůze od festivalového areálu v rámci Dolní oblasti Vítkovice. Kemp bude dost blízko na to, aby k němu fanoušci došli pohodlně pěšky a zároveň dostatečně daleko na to, aby si v případě potřeby mohli od hlasité muziky pořádně odpočinout,“ říká pořadatel Patrik Kohut. Součástí kempu bude veškeré potřebné sociální zařízení i parkoviště a také restaurace.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.