Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Desátý ročník Štěrkovny láká na Mig 21, Desmod i Horkýže Slíže

Desátý ročník Štěrkovny láká na Mig 21, Desmod i Horkýže Slíže

22.4.2014 00:00 Hudba

Desátý ročník hudební přehlídky Štěrkovna Open Music, který se uskuteční 1. a 2. srpna na břehu jezera v Hlučíně, láká například na kapely Mig 21, Desmod, Horkýže Slíže, ale i na Mňágu a Žďorp a zpěvačku Lenny, dceru Lenky Filipové. Festival po loňském úspěchu z minulého roku opět nabídne scénu věnovanou tzv. novému cirkusu.

Zvětšit obrázek

Kapela Mig 21 přijede na festival Štěrkovna Open Music.
Foto: Archiv kapely

Někteří z interpretů se do Hlučína po letech vracejí. „Už podruhé vystoupí Michal Prokop s kapelou Framus 5. Jeho koncert byl před lety pro všechny přítomné velkým zážitkem. Vracet se bude i kapela Mňága a Ždorp. Naopak úplně poprvé do Hlučína přijede dcera Lenky Filipové vystupující pod jménem Lenny či Pavel Helan, autor hitu Koupil jsem si I-phone a finalista soutěže Československo má talent,“ řekl zástupce pořadatelů David Moravec.

Těšit se mohou i příznivci drsného humoru a milých písní herce Jiřího Schmitzera. Kvalitní hudební zážitek slibuje i účast kapel Skyline a Zrní. „Tento výčet ještě není konečný. S dalšími interprety, a to i zahraničními, ještě jednáme,“ doplnil Moravec.

Štěrkovna Open Music zájemce nezve jen na hudbu. „Festival má svou kouzelnou atmosféru u vody. Nabízí koupání a další vodní radovánky. Chceme pro návštěvníky připravit zázemí, kde si budou dva dny užívat léta a hudby. Stejně jako loni proto plánujeme druhou scénu věnovanou tzv. novému cirkusu. Na místě kurtů pro plážový volejbal postavíme plážový bar s lehátky, slunečníky a míchanými nápoji. Chybět nebude ani vinárna s kvalitními víny, čajovna či kavárna,“ dodal pořadatel.

Dvoudenní vstupenky jsou v předprodeji nyní za zvýhodněnou cenu 390 korun.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.