Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Do Ostravy se vrací japonská bubenická show Yamato

Do Ostravy se vrací japonská bubenická show Yamato

13.6.2014 00:01 Hudba

Japonský soubor Yamato, celosvětově vyhlášený bubenický ansámbl, se vrací zpět do České republiky a navštíví také Ostravu, kde už v minulosti několikrát vystupoval. Pořadatelé informovali, že další vystoupení souboru Yamato se uskuteční 5. listopadu v ostravské ČEZ Aréně.

Zvětšit obrázek

Bubenický ansámbl Yamato se vrací do Ostravy.
Foto: Archiv souboru

„U nás velice oblíbený soubor po řadu let vyprodává sály a po skvělých show z minulých let se opět můžeme těšit na nezapomenutelný zážitek. Jejich minulá strhující představení byla jedinečným zážitkem, bubeníci si vždy svou propracovanou audiovizuální kompozicí doslova podmaní publikum a vtipně komunikují s diváky, kteří se tak stávají součástí vzrušující Yamato hry,” uvedl zástupce pořadatelů Miroslav Beinhauer.

Na podzim 2014 se Yamato – The drummers of Japan vydávají na další turné po ČR. Podtitul nové show zní Raion – Howl of Lion! Předprodej začíná v pondělí v síti Ticket Art. „Vyprodané sály jsou vždy tím nejlepším impulsem a inspirací k neustálému zlepšování a tréninku, a také k tvorbě nových představení,” říká zakladatel souboru Masa Ogawa. Bubeníci podle něj ve své domovské vesnici Nara v japonských horách opět poctivě cvičili a zdokonalovali se, aby byla jejich nejnovější show dovedena k naprosté dokonalosti,“ říká umělecký šéf souboru Masa Ogawa.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.