Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Festival Beats for Love nabídne taneční workshopy a soutěže

Festival Beats for Love nabídne taneční workshopy a soutěže

18.6.2014 10:00 Atd.

Největší tuzemský festival elektronické hudby Beats for Love, který se koná v první červencový víkend v Dolní oblasti Vítkovice, letos nabídne nejenom několik desítek produkcí dýdžejů z celého světa, ale také pravidelné workshopy, na kterých si budou moci návštěvníci naučit různým tanečním stylům. Kapacita areálu bude ve srovnání s loňským prvním ročníkem rozšířena o třetinu. Informovali o tom ve středu organizátoři.

Zvětšit obrázek

Proslulý britský DJ John B zahraje na Beats For Love
Foto: Archiv

Taneční workshopy doplní taky taneční soutěže, kupříkladu unikátní „street dance battle“, tedy soutěž v hiphopu pro začátečníky a mírně pokročilé tanečníky všech věkových kategorií. „V komisi těchto soutěží přitom zasednou top tanečníci z České republiky i sousedního Slovenska,“ uvedl mluvčí festivalu Matyáš Ožana.

Beats for Love také pro své návštěvníky připravil neobvyklý fotokoutek. Nacházet se bude u takzvané chill-out zóny, tedy místa určeného pro odpočinek a relax. „Využijeme všech čtyř světových stran, takže si každý bude moci vybrat kulisu svých fotografií. Může to být vítkovická vysoká pec, někdejší plynojem proměněný na krásný Gong nebo těžní věž dolu Hlubina,“ řekl ředitel festivalu Kamil Rudolf.

Festivalovou atmosféru doplní i vystoupení vzdušných tanečnic nebo vysílání živého ostravského rádia SSD, které bude pravidelně přinášet zajímavé rozhovory s jednotlivými hudebními hvězdami.

Nabitý doprovodný program přitom není jedinou novinkou letošního ročníku. Oproti tomu minulému se taky rozrostla plocha festivalového areálu i počet stánků s občerstvením o jednu třetinu. „Ceny za občerstvení budou opět lidové, pivo se vejde do třiceti korun. Navíc přibydou koktejlové bary a redbullové stany. Speciální festivalový drink budou letos křídla, která budou také stát pouze třicet korun,“ líčí Rudolf.

K dispozici bude hlídané parkoviště a aplikace do mobilních telefonů, díky které budou návštěvníkům neustále online dostupné informace o programu a interpretech. Navíc se přímo do festivalového areálu přestěhoval Love kemp. „Nacházet se bude v prostorné přírodní části Dolních Vítkovic hned vedle hlavního vchodu na festival a přibližně dvě stě metrů od hudebních scén. Oproti loňskému roku se tak ubytovaní návštěvníci festivalu dostanou na vystoupení svých oblíbených interpretů během pár minut,“ dodal Ožana.

Ekologickou novinkou letošního ročníku budou sběrná místa. V celém areálu se těchto míst bude nacházet šest a budou se pravidelně čistit a doplňovat. V souvislosti s tím se chystá i speciální akce, kdy za určitý počet nasbíraných plastových kelímků dostane návštěvník pivo zdarma. „Festival získal díky minulému ročníku certifikaci Čistý festival, kterou mu udělila státem autorizovaná obalová společnost Eko-Kom a kterou bude chtít v letošním roce úspěšně obhájit,“ doplnil Matyáš Ožana.

Festival Beats for Love se koná od 3. do 5. července v Dolních Vítkovicích. Hrát se bude na 8 stagích každý den od 15 do 4 hodin. Vystřídá se zde více než 240 hudebních umělců z celého světa i z ČR, mimo jiné Rocky Rock (Black Eyed Peas), Gramophonedzie, John B., X-Press 2, Majk Spirit, Skyline a další.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.