Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Jak to slyší Přemysl Štěpánek z Indies: Filip M., Elis, Jeseter, Uhlí i Buty

Jak to slyší Přemysl Štěpánek z Indies: Filip M., Elis, Jeseter, Uhlí i Buty

23.6.2014 00:00 Hudba

Hostem pravidelné rubriky Jak to slyší je tentokrát Přemysl Štěpánek z brněnského hudebního vydavatelství Indies Scope Records. Pro jeho uši a oči jsme vybrali osm ostravských videoklipů.

Zvětšit obrázek

Přemysl Štěpánek z brněnských Indies je hostem rubriky Jak to slyší.
Foto: Archiv Přemysla Štěpánka

Filip M.: High and Low (2014): Filipa M. mám rád, navíc osobně znám některé členy, takže tady nemůžu než naprosto zaujatě pochválit. Držím jim palce a snad se dočkám i dalších kousků.

 

Café Industrial: Jeřábi (2014): Bohužel, tohle není pro mne, už úvodní koláž je pro mne dlouhá. Snad rozumím proč to tam je, ale u mne to celé nefunguje.

 

Malignant Tumour: Earthshaker (2010): I když ke klipu mám výhrady a tahle muzika není úplně moje krevní skupina, nemůžu opět se oprostit od vzpomínek, kdy tahle parta vyhrála za desku, ze které je tento klip, cenu Anděl. Jejich převzetí Anděla bylo naprosto skvělé i s tím, že ho na pódiu zapomněli a málem pak spadli z mola dolu. A jejich fandění i všem ostatním bylo nezapomenutelné. Takže palec nahoru!

 

Elis: Shubidu (2013): Sice mě těší, že je to natáčené ve městě, ve kterém žiju a které mám rád, ale jinak … děkuji, ne.

 

Er: Pořád stejný (2013): Kytarovky většinou můžu. U tohohle je těžké najít něco, co by mě osobně zaujalo. Těžké dokoukat či doposlouchat. Možná, že živě to může být lepší. Těžko říct.

 

Jeseter: Marnivá víla (live, 2011): Dobré ráno s Českou televizí, k tomu asi není, co víc říct. Hrát v tomto pořadu live je vždy složité, už jen proto, že primárně pro to není určen, a tak ani ten záznam nemůže vypadat jinak.

 

Uhlí – To máš N. G. (1998): Tuhle muziku v naší zemi moc neumíme.

 

Jiří Koběrský – Kozy ven (2013): Pokud jsem předtím něco hanil, tak se moc omlouvám. Tohle je pro mne úplné dno.

 

Buty – Píseň práce (2012): Tak děkuji za spravení chuti. Buty sice mají mnohem lepší písničky – a je jich hodně, ale tohle mám docela rád. Má to vtipné momenty a člověk má chuť to dokoukat.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.