Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba O Ostravu v plamenech je velký zájem, W.A.S.P. přijedou se svým zásadním albem

O Ostravu v plamenech je velký zájem, W.A.S.P. přijedou se svým zásadním albem

13.7.2014 07:35 Hudba

Velký zájem provází letošní první ročník rockového festivalu Ostrava v plamenech, který vypukne 2. srpna v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Největším tahákem je legendární americká kapela W.A.S.P. v čele s Blackie Lawlessem, která se letos objeví jen na několika málo hudebních festivalech v Evropě. Ostravané mají navíc štěstí, že kapela letos slaví 30 let od vydání svého eponymního alba, ze kterého zahraje většinu písní.

Zvětšit obrázek

Do Ostravy přijede poprvé americká kapela W.A.S.P.
Foto: Ostrava v plamenech

„Vstupenky se prodávají skvěle, očekáváme velkou návštěvu,“ informoval zástupce pořadatelů Patrik Kohut.

Nový festival Ostrava v plamenech bude ve srovnání s jinými festivaly ojedinělý v tom, že kapely nebudou hrát v průměru jednu hodinu nebo i méně, což je na festivalech běžná praxe, ale všechny odehrají plnohodnotný koncert v délce minimálně osmdesát minut.

Hlavní headlineři W.A.S.P. budou hrát dokonce hodinu a půl. „W.A.S.P. letos v létě dali přednost pouze několika málo hudební festivalům v Evropě. Kapela se mimo jiné objeví jako headliner na největší světové metalové akci v německém Wäckenu, odkud rovnou zamíří do Ostravy. Zde přijede vůbec poprvé, a to rovnou s mimořádným setlistem,“ dodal Patrik Kohut.

Album W.A.S.P., které v Ostravě zazní téměř celé, obsahuje například hity I Wanna Be Somebody, Sleeping In The Fire nebo On You Knees a další, které vystřelily W. A. S. P. mezi světovou extratřídu.

Kromě toho 2. srpna v Dolní oblasti Vítkovice zahraje také světově proslulá finská Sonata Arctica, českou scénu budou zastupovat kapely Doga, Kreyson, Citron a další. Na své si přijdou i příznivci bojových umění včetně thaiboxu. „V areálu bude umístěn ring, ve kterém v pauzách mezi vystoupeními budou probíhat exhibiční zápasy,“ dodal Kohut.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.