Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Kultovní HC kapela Agnostic Front přijíždí poprvé do Ostravy

Kultovní HC kapela Agnostic Front přijíždí poprvé do Ostravy

15.8.2014 00:02 Hudba

Snad každý fanoušek hardcore a punku by měl mít v hlavě datum 21. srpna! Ne, nejedná se tentokrát o výročí invaze do Československa, ale o vůbec první ostravský koncert Agnostic Front, který se bude v tento den konat v klubu Barrák.

Zvětšit obrázek

Kapela Agnostic Front už v Česku hrála, v Ostravě se představí poprvé.
Foto: Archiv kapely

Agnostic Front je jedna z prvních hardcore kapel na světě a pochází z New Yorku, k němuž se hrdě hlásí. „Patří ke kapelám, které už více než 30 let určují pravidla hardcore a dokazují, že dravost tohoto žánru není spojena pouze s mládím, ale každou další deskou, jichž mají na kontě devět, posunují hranice dále a ukazují, že mají stále co nabídnout. Jejich hitovky jako Gotta Go, Addiction, Riot Riot Upstart, Peace nebo For My Family patří k hymnám hardcore,“ říká šéf klubu Barrák Marcel Palovčík.

Kultovní kapela si určitě zaslouží i neméně kultovní předkapelu – alespoň co se týká moravskoslezské scény. Předskokanem koncertu Agnostic Front bude jedna z nejdůležitějších HC kapel na Moravě – Deaf1cult0 (ex Deaf 99). „Tato kapela již ukončila svou aktivní činnost, ale nabídka k hraní s Agnostic Front je přesvědčila k výjimečnému koncertu po téměř dvou letech a v současné době pilně připravují a oprašují set, který bude určitě složený z toho nejlepšího, co kdy složili,“ dodal Palovčík.

Úplně první kapelou, která celý večer otevře, ale budou polští Tester Gier, kteří produkují velmi zajímavý thrash hardcore a určitě všechny návštěvníky slušně rozehřejí.

Vstupenky na koncert je možné pořídit za 300 korun v předprodeji přímo v klubu. Na místě pak budou stát 350 korun.

Držitelé čtenářské karty Ostravan mají při nákupu vstupenek nárok na dvacetiprocentní slevu. Více informací ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.