Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze Bayley vystoupí v Ostravě

Bývalý zpěvák Iron Maiden Blaze Bayley vystoupí v Ostravě

11.9.2014 00:00 Hudba

Legenda heavy metalu Blaze Bayley, bývalý zpěvák Iron Maiden, bude koncertovat 24. září v ostravském hudebním klubu Barrák. Jako předkapela se představí thrash&heavy metaloví Blackshard.

Zvětšit obrázek

Zpěvák Blaze Bayley přijede opět do Ostravy.
Foto: Archiv umělce

Po odchodu Bruce Dickinsona z Iron Maiden zastoupil na dlouhé období funkci zpěváka Blaze Bayley. „Jeho působení v Iron Maiden bylo famózní a písně, které složil Blaze Bayley, jsou hity, na které fanoušci nedají dopustit,“ říká pořadatel koncertu Marcel Palovčík.

Po odchodu z Iron Maiden se Blaze dal na sólovou dráhu a pokračoval v psaní heavy metalových songů. Doposud obráží velká podia a festivaly jako leader a jedna z hlavních hvězd.

Blaze Bayley je známý nejen svým vynikajícím hlasem a pódiovou show, ale také tím, že si velmi váží svých fanoušků a vždy se s nimi snaží strávit co nejvíce času. „Po odehrání koncertu se neschová do šatny, ale jde do centra dění a věnuje se všem, kteří stojí v řadě a čekají na podpis, fotografii, či možnost prohodit pár slov se svým idolem,“ dodává pořadatel.

Majitelé slevových karet Ostravan mají nárok na dvacetiprocentní slevu na tento koncert. Slevu lze uplatnit v předprodeji i při nákupu vstupenky na místě. Bližší informace ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.