Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ukrajinská éterická hudební dvojice Zapaska vystoupí v Cooltouru

Ukrajinská éterická hudební dvojice Zapaska vystoupí v Cooltouru

17.9.2014 00:00 Hudba

Unikátní hudební projekt Zapaska vystoupí v sobotu 27. září v Multižánrovém kulturním centru Cooltour na Černé louce v Ostravě. Toto ukrajinské alternativní duo vytváří svou hudbu pomocí tradičních nástrojů a elektroniky. Sekundovat jim bude Monikino Kino v čele s Petrem Markem.

Zvětšit obrázek

Ukrajinská hudební dvojice Zapaska.
Foto: Archiv

Indie popová Zapaska už v Ostravě vystupovala v minulém roce. Tentokrát přijíždí podruhé předvést svou hudební show na pomezí world music, alternativy a elektra. Zapaska sbírá od roku 2009 kladné ohlasy a popularitu na významných evropských festivalech, má za sebou vystoupení v řadě evropských metropolí a zároveň se netají velkou náklonností k České republice.

Manželé Yana a Pavlo mixují typickou ukrajinskou melodiku s vlivy rocku, hip-hopu, folktroniky či bluesu. Na pódiu se během večera vystřídají se zástupci československé alternativní scény, kapelou Monikino kino, která letos v září vydala debutové album Prázdniny.

Manželská dvojice Petr Marek ze skupiny Midi lidi a filmařka Monika Midriaková na albu pracovali společně celý rok. Autorem všech textů je Petr, který píše slovensky přímo na míru zpěvačce a hudebnici Monice.

Čtenáři deníku Ostravan.cz mohou získat při vstupu na tento koncert dvacetiprocentní slevu až pro dvě osoby. Více informací ZDE.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.