Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nate Brown se vrací do Ostravy. Vystoupí v opravené katedrále Božského Spasitele

Nate Brown se vrací do Ostravy. Vystoupí v opravené katedrále Božského Spasitele

11.9.2015 00:10 Hudba

Jeden z nejvýznamnějších gospelových umělců z Washingtonu DC Nate Brown a jeho soubor One Voice ovládne letos tradiční akci Gospelové Vánoce. Tentokrát se v Ostravě uskuteční hned dva koncerty, a to 14. prosince nejprve v Kongresovém centru Clarion Congress Hotelu a pak v nově zrekonstruované katedrále Božského Spasitele v centru Ostravy. Nate Brown zde vystoupí už podruhé.

Zvětšit obrázek

Nate Brown a One Voice vystoupí v Ostravě na dvou koncertech.
Foto: Archiv

Nate Brown je nejen dokonalý saxofonista, ale také vynikající sbormistr, který pracoval s takovými umělci, jako jsou Wynton Marsalis, Roy Hargrove, The-Late Grover Washington JR a další. Objevil se na pódiích s gospelovými ikonami jako jsou Donald Lawrence, Hezekiah Walker, Mary Mary, VaShawn Mitchell, Tamela Mann, Richard Smallwood a mnoho dalších.

Strhující show Nate Browna unáší publikum na nezapomenutelnou cestu. „Společně s One Voice absolvoval během posledních šesti let několik evropských turné, během kterých mu aplaudovalo nadšené publikum v Itálii, Španělsku, Německu, Švýcarsku, ČR, Holandsku, Francii nebo Anglii,“ říká zástupce pořadatelů Miroslav Beinhauer.

Během svých energických představení se snaží Nate Brown & One Voice o lepší pochopení tak inspirativní hudby, která se skrývá pod označením gospel.

Ostravskému publiku se tento výjimečný talent představí po úspěšném a beznadějně vyprodaném koncertu v roce 2010 již podruhé. Vstupenky jsou v předprodejích od pátku 11. září.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.