Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek chystají koncert s ostravskou filharmonií

Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek chystají koncert s ostravskou filharmonií

25.9.2015 00:00 Hudba

Další sérii koncertů, při kterých se ostravská filharmonie potkává s hvězdami populárních žánrů, zahájí večer, jehož hlavními protagonisty budou  Ondřej Brzobohatý a Ondřej Brousek. Koncert nazvaný Melodie stříbrného plátna se připravuje na 20. října v multifunkční hale Gong v Dolní oblasti Vítkovic.

Zvětšit obrázek

Ondřej Brzobohatý vystoupí s Janáčkovou filharmonií.
Foto: Archiv

Jak Ondřej Brzobohatý, tak Ondřej Brousek jsou skvělými klavíristy. Oba si na koncertech s Janáčkovou filharmonií nejen zahrají, ale zhostí se i role moderátorů. „Návštěvníci se mohou těšit například na jejich slavný silvestrovský souboj klavírů. Zazní i skladba Ondřeje Brouska, kterou spáchal společně s dirigentem J. Kučerou, nazvaná Dur nebo moll. Bude plná známých hitů a uvidí se, co se stane, když se z dur stane moll a naopak,“  informovala mluvčí ostravské filharmonie Jana Knižátková.

Hlavní páteř koncertu ale budou tvořit melodie z filmů, například Krakonoš a lyžníci, Panna a Netvor, Páni Kluci, ale i Gladiátor, Indiana Jones, E. T. mimozemšťan a dalších.

Během večera také umělci spolu s filharmonií připomenou 110 let od narození pánů Wericha a Voskovce. „Závěrečná část koncertu bude proto jakousi poctou těmto vynikajícím umělcům. Připomeneme si například filmy Dívka v modrém, Hej rup nebo Svět patří nám,“ dodala Knižátková.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.