Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Taneční událost podzimu: Do klubu Fabric přijede proslulý DJ Sonny Wharton

Taneční událost podzimu: Do klubu Fabric přijede proslulý DJ Sonny Wharton

4.11.2015 00:00 Hudba

Ostravský klub Fabric vyhlíží talentovaného DJ a producenta z Anglie Sonnyho Whartona. Vycházející hvězda tech house a house music, která svou energickou hudbou zásobuje i velikána taneční hudby Carla Coxe, se v ostravském domově elektronické taneční scény představí v pátek 20. listopadu v rámci akce zvané Calling All The Raver’s.

Zvětšit obrázek

Stále slavnější DJ a producent Sonny Wharton.
Foto: Archiv

Magazín DMC před časem představil Sonyho Whartona jako jednoho z nejkvalitnějších mladých producentů. „Krouží kolem jedno hudební vydavatelství za druhým. Má vlastní úžasnou klubovou noc. O něm toho ještě hodně uslyšíme,“ nešetřil chválou světoznámý magazín.

Anglický šikula si stále více podmaňuje i taneční scénu na Ibize. Pravidelně hraje ve špičkových klubech jako Amnesia, Space, Pacha nebo Ministry of Sound. Jde za ním nezapomenutelná show a pozitivní energie, díky které se stal miláčkem publika všude, kde rozdával radost na vlnách house music.

Své o tom ví i česká party veřejnost, kterou Sonny Wharton uvrhl do extáze během 16. narozenin nejstarší české klubovky Climax, kde byl hlavním zahraničím hostem. A stejně tak umně si počínal na červencovém tanečním festivalu Beats for Love.

Ne nadarmo o něm Fatboy Slim prohlásil: „Hltám všechno, co Sony právě dělá. Pro mě je producentem roku.“ Hudební legenda Carl Cox se zase nemohl nabažit Whartonova hitu Raindance, kterou označil za jednu ze svých nejoblíbenějších skladeb letošního roku. Jeho tvorbu podporují i další těžké váhy elektronické hudby jako Pete Tong, Arman Van Helden nebo Steve Angello.

Zrekonstruovaný klub Fabric se pod novým vedením snaží navázat na časy, kdy patřil mezi absolutní špičku české taneční scény a sázka na dravé mladí v podobě Sonnyho Whartona a dalších talentovaných DJs je bezesporu správnou cestou k návratu na výsluní.

Zdroj: Tisková zpráva

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.