Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba O druhý ročník Pendlu je velký zájem, hlásí pořadatelé čtyři dny před festivalem

O druhý ročník Pendlu je velký zájem, hlásí pořadatelé čtyři dny před festivalem

2.2.2016 00:00 Hudba

Velký zájem o vstupenky v předprodejích zaznamenávají pořadatelé druhého ročníku festivalu Pendl - Ostravská klubová noc. Ten se uskuteční v sobotu v šesti klubech v centru Ostravy. Lidé se mohou těšit mimo jiné na hvězdné duo Orikoule, které tvoří dva zakladatelé českého hip-hopu James Cole a Orion. Duo doplní například UDG, Prago Union, či kontroverzní písničkář Záviš.

Zvětšit obrázek

Na druhý ročník Pendlu přijede i kapela UDG.
Foto: Archiv kapely

Po minulém ročníku organizátoři zvýšili komfort pro návštěvníky. Prodloužili rozestupy mezi jednotlivými koncerty, navýšili kapacitu o větší klub Marley a připravili i bohatší afterparty. „Vyslyšeli jsme hlasy návštěvníků po prvním ročníku a udělali jsme všechny kroky pro to, aby druhý ročník byl ještě lepší než první. Předprodeje vstupenek napovídají, že to tak vnímají všichni, což nás těší,“ říká Filip Košťálek, organizátor festivalu. „Program festivalu vypadá napěchovaně, samozřejmě se nedá stihnout vše, ale pohodlně lze vidět velkou část kvalitního programu“, dodává Filip Košťálek.

Druhý ročník je rozšířen nově o diskusní scénu směřovanou na témata hudební klubové scény nejen v rámci České republiky, ale celé Evropy. Organizátoři slibují přední české odborníky a vystoupení umělců z různých koutů Evropy. „Chceme kromě zábavy, o které je festival především, přinést i nějakou vzdělávací linku a projevit zájem o vývoj klubové scény v České republice,“ říká Filip Košťálek.

Letošní předprodeje vstupenek dokazují, že festival si mezi fanoušky získává své místo. „Původně jsme do předprodeje dali všechny vstupenky, ale hrozilo, že se vyprodají, tak jsme dostatečně velkou část vstupenek odebrali k prodeji na místě, aby se dostalo i na návštěvníky, kteří se rozhodnou třeba až v sobotu. Věříme, že jich bude hodně,“ říká spoluorganizátor festivalu Martin Lindovský.

(Zdroj: Tisková zpráva)

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.