Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Peciválové zahajují další sezónu, jako první na zahrádku přiletí Psychonaut

Peciválové zahajují další sezónu, jako první na zahrádku přiletí Psychonaut

14.4.2016 21:02 Hudba

Nová koncertní sezóna vypukne již za týden na zahrádce ostravské hospody U Peciválů. Díky podpoře města se můžou návštěvníci těšit každý čtvrtek na pořádnou porci kvalitní, zejména rockové muziky. Letošní štafetu zahájí ve čtvrtek 21. dubna opavská kapela Psychonaut, která sice již oficiálně neexistuje, ale jejím bývalým členům to prostě občas nedá.

Zvětšit obrázek

Frontman kapely Psychonaut při vystoupení na loňských vánočních trzích v Opavě.
Foto: Archiv kapely

Všechny koncerty, na které je dobrovolné vstupné, začínají ve 20 hodin. První večer na zahrádce proběhne díky možnosti jejího zastřešení už 21. dubna. Kapela Psychonaut už před několika lety ukončila svou činnost. Přesto stále, i když velmi sporadicky, koncertuje, aby udělala  radost jak sobě, tak i početnému táboru svých fanoušků.

V rámci projektu Kulturní Pecivál se pak v dalších týdnech na zahrádce jednoho z posledních klubů v oblasti Stodolní ulice, který se snaží o pořádání živých koncertů, představí například kapela Bluesquare, jejíž členové pocházejí z Novojičínska, havířovští Postcards from Arnham, ale také britský písničkář žijící v Praze Justin Lavash, ostravské kapely Jeseter, Line a řada dalších.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.