Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. O knihy mají Ostravané zájem. Dům knihy Knihcentrum.cz jich prodá přes 6000 za den

O knihy mají Ostravané zájem. Dům knihy Knihcentrum.cz jich prodá přes 6000 za den

23.11.2017 00:53 Atd.

Také letos se v pátek 24. listopadu zapojí největší ostravské knihkupectví a společenské centrum Dům knihy Knihcentrum.cz do mezinárodní marketingové akce Black Friday. Svým zákazníkům nabídne knihkupectví 30 procent slevu na veškerý sortiment. Otevřeno pro návštěvníky bude výjimečně od 7 hodin až do nákupu posledního zákazníka.

Zvětšit obrázek

Dům Knihy Knihcentrum na Smetanově náměstí v Ostravě.
Foto: Lukáš Ston

Černý pátek, každoroční událost, při které většina velkých obchodních řetězců zahajuje výprodeje za výrazně nízké ceny, má u veřejnosti velkou odezvu. Nejinak tomu je v Ostravě. Potěšující zprávou může být skutečnost, že Ostravané berou útokem nejenom obchody s elektronikou a oděvy, ale i knihkupectví. Před Domem knihy Knihcentrum jsou zákazníci ochotni stát v dlouhých frontách už před začátkem otevírací doby, která je v tento den výjimečně posunuta již na sedmou hodinu ranní. „Někteří milovníci knih přichází před Dům knihy dokonce dříve než zaměstnanci. Ještě před otevírací dobou utvoří zákazníci frontu, která je pak nepřetržitá po celý den,“ říká knihkupec Jiří Repák.

Knihcentrum.cz, které působí na českém trhu od roku 2009 s 10 kamennými prodejnami, je ale na tuto akci připraveno. „V nabídce máme 60 tisíc knižních titulů skladem. Sleva se vztahuje ale také na široký sortiment e-knih, audioknih, učebnic a odborné literatury, knižních publikací v cizích jazycích, kalendářů, map a atlasů. Pro nejmenší máme připravenou bohatou nabídku hraček a naučných knih,“ pokračuje majitel společnosti Petr Michálek.

Enormní zájem o čtenářství dokládá také počet prodaných knih. Návštěvníci využívají tento den také k nákupu vánočních dárků nebo si vybavují knihovny cennými kousky. Minulý rok prodal Dům knihy Knihcentrum.cz v rámci akce Black Friday přes šest tisíc knih! „Na Black Friday mi projde rukama tolik knih, že je ani nestačíš počítat. Ten zájem mě ale na druhou stranu velmi těší!“ dodává Jiří Repák.

Black Friday se koná na těchto prodejnách: Dům knihy Knihcentrum.cz, Ostrava, Smetanovo náměstí. Knihcentrum.cz Blansko, Rožmitálova 5/7. Knihcentrum.cz Český Těšín, Hlavní 19. Knihcentrum.cz Hlučín, Mírové náměstí 25. Knihcentrum.cz Louny, Pražská 88. Knihcentrum.cz Nový Jičín, OC GALERIA Shopping, Generála Hlaďo 25. Knihcentrum.cz Opava, Hrnčířská 5. Knihcentrum.cz Opava OC Silesia, Těšínská 44.

(Komerční sdělení)

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.