Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Ceny JANTAR Oceněná Kateřina Marie Fialová: Na tříhodinových Jantarech nebylo vystoupení, které by mě nudilo

Oceněná Kateřina Marie Fialová: Na tříhodinových Jantarech nebylo vystoupení, které by mě nudilo

4.3.2019 00:00 Ceny JANTAR » Divadlo

V pouhých dvaadvaceti letech proměnila nominaci na Cenu Jantar v kategorii Muzikálová zpěvačka roku. Mladičká umělkyně si pro svou sošku doslova přiběhla a zářila při tom nakažlivou radostí a veselím. To ostatně prosakuje i z bleskového interview, které ochotně poskytla internetovému deníku Ostravan.cz.

Zvětšit obrázek

Kateřina Marie Fialová při přebírání Ceny Jantar za muzikál.
Foto: Petr Hlubek

Vypadá to, že vaše příjmení přináší v muzikálovém světě štěstí, viz. shoda s ostravskou divou Hanou Fialovou. Ale dost žertů, je pro vás Cena Jantar překvapením?

Nebudu dělat frajerku… samozřejmě, že to bylo obrovsky milé překvapení. Věta: „Toto jsem opravdu nečekala“ mi běžela celou dobu hlavou, ale říkala jsem si, že můj výraz asi mluvil za vše, takže mi přišlo zbytečné ještě více podtrhávat rozpaky.

A co říkáte na délku celého ceremoniálu. Bavil vás program?  

Popravdě, když jsem dnes zjistila, že večer trval tři hodiny a dvanáct minut, nevěřila jsem tomu, neboť jsem se bavila po celou dobu. V programu nebylo vystoupení, které by mě nudilo.  Všechna byla profesionálně propracována a emočně mě zasáhla.  Když už mám být konkrétní, nejvíce Tomáš Kačo, kapela February a sbor Permoník.

Vás kolega Ján Slezák, který získal rovněž cenu za Kočky, řekl, že za dvacet let nezažil takovou synergii jako v ostravském divadle. Podepsala byste jeho výrok?

Proslov Janka mohu s radosti potvrdit a dodat k němu, že každé zkoušení má své vzlety a pády a v tomto případě to platí ještě o sto procent více. Kočky samy o sobě jsou náročné. A energie lidí jak v inscenaci, tak i v realizačním týmu, myslím tím i produkční divadla Pavlu Telčerovou i tajemnici Barboru Chramostovou, které se o nás starají a zajišťují vše potřebné pro nás, je zkratka báječná. A když mate báječné lidi okolo, tak nic nebrání tomu, aby i představení bylo báječné, a já si troufám tvrdit, že je a jsem na to hrdá.

Kateřina Marie Fialová na Cenách Jantar. (Foto: Petr Hlubek)

Co pro vás Cena Jantar znamená? Je to první ocenění vaší práce v tomto oboru?

Znamená pro mne potvrzení, že svou práci dělám dobře a mám v ní pokračovat a dál na sobě pracovat po všech stránkách. Je to má úplně první cena a je krásné, že přišla v mých 22 letech, kdy lidi ještě dodělávají školy.

Už víte, kam svou sošku postavíte?

Sošku si postavím na čestné místo – vedle fota mých rodičů.

Co byste Cenám Jantar popřála do budoucna?

Přeji dlouhou existenci tohoto krásného projektu. Ať se stane podobným pojmem, jako jsou Oskary, Grammy nebo TýTý.

Milan Bátor | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Ceny JANTAR » Divadlo", nebo přejděte na úvodní stranu.