Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Mobilní aplikace Zdraví v mobilu je nyní ještě užitečnější

Mobilní aplikace Zdraví v mobilu je nyní ještě užitečnější

8.9.2020 00:00 Atd.

Mobilní aplikace Zdraví v mobilu umožňuje snadno a rychle dosáhnout na důležité informace o zdraví. Možnost využívat jejích výhod mají majitelé chytrých telefonů už několik let. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna svou aplikaci nyní vylepšila o nové, užitečné funkce. Jednou z příjemných novinek je možnost proplacení preventivních programů.

Zvětšit obrázek

Mobilní aplikace Zdraví v mobilu je nyní ještě užitečnější.
Foto: ČPZP

„Nechat si u ČPZP proplatit preventivní program nebylo nikdy jednodušší, pohodlnější a rychlejší. Přes mobilní aplikaci totiž stačí vyfotit požadované doklady podle návodu, zadat číslo svého bankovního účtu a odeslat požadavek na ČPZP. Pojišťovna ho vyřídí nejpozději do tří pracovních dnů. A na pobočku už kvůli čerpání příspěvku nebo doložení originálu dokladu nemusíte chodit,“ vysvětluje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Zajímá vás, zda léky, které užíváte, nemají nežádoucí působení s jinými léky nebo potravinami? Díky Zdraví v mobilu nyní zjistíte i lékové interakce. A to není všechno, mobilní aplikace vám pomůže i v případě nemoci vašeho dítěte. „Na základě symptomů neboli příznaků, které se u dítěte projevují, si můžete zjistit, o jakou nemoc by se mohlo jednat. V popisu nemoci vám pak poradíme, co můžete dělat,“ dodává mluvčí Mazurová.

Vedle zmíněných novinek zůstávají k dispozici všechny dosavadní oblíbené funkce pro pojištěnce. „V osobním účtu si klient může i nadále prověřit přehled všech výdajů a služeb. Dozví se tedy i to, kolik zaplatila ČPZP za konkrétní lékařské výkony, OSVČ zjistí informace o zálohách či nedoplatcích. Stejně tak mohou uživatelé přes aplikaci vyhledávat nejbližší lékaře na mapě, zobrazit si v mobilu svou EHIC kartičku, případně kartičku svých dětí a spoustu dalších funkcí,“ připomíná Elenka Mazurová.

Pojištěnci ČPZP, kteří chtějí využívat funkce pro pojištěnce, musí být registrování v E-přepážce ČPZP. Pokud pojištěnec ještě nemá registraci, může se v nejnovější verzi mobilní aplikace snadno a pohodlně registrovat. Pokud ještě nemáte aplikaci ve svém mobilu, můžete si ji stáhnout zdarma například na www. zdravivmobilu.cz.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.