Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba První opravdu zásadní jména pro 21. ročník Colours: Queens of the Stone Age a Tangerine Dream

První opravdu zásadní jména pro 21. ročník Colours: Queens of the Stone Age a Tangerine Dream

15.11.2023 10:58 Hudba

Několik jmen, která názorně ilustrují profilování největšího tuzemského festivalu jako hudebního svátku pro všechny generace, zveřejnili pořadatelé Colours of Ostrava. Do Ostravy v červenci 2024 dorazí americké rockové legendy Queens of the Stone Age, průkopníci elektronické hudby Tangerine Dream, ale třeba i hudebnice a zpěvačka Bat for Lashes nebo zpěvačka Sevdaliza, která experimentuje s umělou hudební inteligencí.

Zvětšit obrázek

Queens of the Stone Age.
Foto: archiv kapely

Kalifornská kapela Queens of the Stone Age je aktuálně nominovaná na cenu Grammy v kategoriích Nejlepší rocková skladba a Nejlepší rockové album. V minulosti se v kapele vystřídala řada světově známých muzikantů, například legendární bubeník Joey Castillo, multitalentovaný zpěvák Mark Lanegan nebo bubeník kapely Nirvana a frontman Foo Fighters Dave Grohl.

„Dvě nominace na Grammy v letošním roce jsou jasným důkazem, že Queens of the Stone Age jsou špička současného rocku. Program příštích Colours bude neskutečně pestrý a skvěle obsazený,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

Na Colours of Ostrava 2024 vystoupí také britská multiinstrumentalistka, skladatelka a zpěvačka Bat for Lashes, s umělou inteligencí experimentující zpěvačka Sevdaliza a dále německá elektronická legenda Tangerine Dream, která ve svém žánru patří k nejvýraznějším jménům, která inspirovala řadu dalších umělců včetně takových jako je třeba skupina Kraftwerk.

21. ročník festivalu Colours of Ostrava se bude konat od 17. do 20. července 2024

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.