Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Atd. Nepropadejme beznaději. Podpořme rodiny zasažených pedagogů a studentů Univerzity Karlovy

Nepropadejme beznaději. Podpořme rodiny zasažených pedagogů a studentů Univerzity Karlovy

22.12.2023 07:02 Atd.

Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem lidem zasaženým včerejší nesmírnou tragédi na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. A prosíme všechny, aby v tuto předvánoční dobu nepropadali beznaději a přemýšleli nad tím, jak pomoci nejenom rodinám obětí, ale především jak přispět ke zlepšení nálady ve společnosti.

Přestože stránky, které jste právě otevřeli, slouží už deset let jako platforma pro reflexi uměleckého dění v Ostravě a v Moravskoslezském kraji, dnes poprvé činíme výjimku. Střelba, která se odehrála na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, přinesla do naší společnosti takovou míru frustrace a znechucení, jaké už dlouho nepamatujeme.

Myslíme si, že to nejlepší, co může každý z nás udělat, nepřistoupit na to, o co pachatelům podobných zločinů jde. Nedopustit další rozsévání nenávisti.

Jak můžeme pomoci? Nadační fond Univerzity Karlovy vyhlásil sbírku na podporu rodin obětí, pedagogů a studentů zasažených střelbou na Filozofické fakultě UK. Sbírku můžete podpořit například na tomto odkaze: https://www.darujme.cz/sbirkaffuk

Veškeré vybrané prostředky budou použity na adresní pomoc zasaženým touto tragédií. Využití peněz bude koordinováno s vedením Filozofické fakulty.

Bolí nás srdce z toho, co se stalo. I my přispějeme.

Přečtěte si více z rubriky "Atd.", nebo přejděte na úvodní stranu.