Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Nový videoklip kapely Saca k písni Can’t Wait předznamenává její druhé album. To vyjde asi letos

Nový videoklip kapely Saca k písni Can’t Wait předznamenává její druhé album. To vyjde asi letos

8.1.2024 12:07 Hudba » Zaostřeno

Ostravská kapela Saca oznamuje vydání nového alba. První vlaštovkou je píseň Can't Wait, kterou kapela zveřejnila v neděli 7. ledna i s videoklipem, jenž je stylizován do podoby béčkových westernů.

„Can’t Wait je první ze série singlů z našeho připravovaného druhého alba. Ve snaze zachytit ryzí energii jsme skladbu natočili až na vokály najednou, živě, a to v dnes už zaniklém klubu Brno v Ostravě,“ sdělil Ostravanu člen kapely Michael Gacek.

Zpěvy a postprodukci k písní pak kapela dotvořila ve studiu Michala Ruckého, který se postaral i o finální mix. „Klip je výtvor zpěváka Matěje (fanouška starých knih a filmů), ale i spousty dalších lidí, kteří už dnes nežijí, leč jejich odkaz, zejména v béčkových westernech, žije dodnes,“ sdělil Gacek.

A kdy vyjde nové album, které se stane následovníkem skvělé, ale bohužel nedoceněné kolekce Temporary Thing z roku 2017? „Vypadá to na druhou polovinu letošního roku. My jsme na nějaké deadliny opatrní, ale blížíme se a chceme dotočit ještě dvě nebo tři skladby,“ dodal Gacek.

Nejbližší koncerty kapely Saca, kde zřejmě zazní i úplně nové písně, se uskuteční 26. ledna v Rožnově pod Radhoštěm (Vrátnice), 27. ledna v Ostravě (RockHill) a také 8. března v Boskovicích (Skleník).

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.