Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Mezi gratulanty na 10. narozeninách Ostravy v plamenech budou i finští Beast in Black

Mezi gratulanty na 10. narozeninách Ostravy v plamenech budou i finští Beast in Black

22.1.2024 05:41 Hudba » Zaostřeno

Metalový festival Ostrava v plamenech, který letos slaví 10. výročí, svou návštěvou poctí také finská heavy metalová kapela Beast in Black. Jak sdělil Ostravanu pořadatel fetivalu Patrik Kohut, kapela přiveze velkou show a energické vystoupení, jak je jejím dobrým zvykem.

Zvětšit obrázek

Finská kapela Beast In Black.
Foto: archiv

Kapela Beast in Black, která se stala v metalovém světě známou svými epickými skladbami a silným scénickým představením, odehreje v Ostravě 3. srpna 2024 svou premiéru plnou vizuálních efektů všeho druhu.

Kapela Beast in Black vznikla v roce 2015. „Její hudba spojuje prvky heavy metalu s power metalem, symfonickým metalem a elektronickými prvky se zvukem syntezátorů 80. let. Toto finské seskupení se těší mezinárodnímu uznání a dosáhlo mnoha významných úspěchů,“ uvedl Kohut.

Debutové album kapely s názvem Berserker bylo vydáno v roce 2017 a okamžitě získalo pozornost fanoušků heavy metalu po celém světě. Obsahuje hity jako Blind and Frozen a Beast in Black.

Následující album From Hell with Love bylo vydáno v roce 2019 a posunulo kapelu ještě dál. Album obsahuje singl s názvem Sweet True Lies a získalo pozitivní ohlasy kritiků i fanoušků.

 

Prozatím posledním albem z produkce této kapely je Dark Connection, které je hitové od začátku až do konce. Za všechny jmenujme např. Blade Runner nebo HIghway to Mars.

„Světový úspěch Beast in Black svědčí o tom, že heavy metal má stále silné postavení na hudební scéně a že nové skupiny mohou oslovit široké publikum svou energií a originalitou,“ dodal Kohut.

Vedle Beast in Black fanoušci metalu uvidí  letos na Ostravě v plamenech i legendárního Phila Campbella (ex-Motörhead) s Bastard Sons, stále populárnější Molybaron (Irsko/Francie), dále kapely Blax (Itálie), Adams Parade (Austrálie), Merkúr (Island), Amalgama (ČR/Nizozemí/Ukrajina) a Forrest Jump.

„To největší hudební jméno ale teprve přijde. Slavíme desáté narozeniny, a tak to chce i nějaké pořádné překvápko,“ slibuje pořadatel oznámení další hvězdy.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.