Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Ostravské semifinále majálesového UniBand Contestu vyhrála kapela Fall & Fell ze Slavičína

Ostravské semifinále majálesového UniBand Contestu vyhrála kapela Fall & Fell ze Slavičína

11.4.2024 20:17 Hudba » Zaostřeno

Centrum Ostravy ovládli studenti ostravských vysokých škol. V rámci zahájení Majálesového měsíce proběhla soutěž studentských kapel Uniband Contest. Jednoznačným vítězem se stala skupina Fall & Fell ze Zlínska. Zajistila si tak postup do finále, které proběhne 30. dubna na Kojálesu na Minigolfu kolejí VŠB-TUO. Finále se zúčastní i další vítězné kapely ze semifinálových kol z Prahy a Brna - Aldente (Brno), Kruh 19 (Praha) a na závěr vystoupí ještě loňská vítězná kapela rez (Brno).

Zvětšit obrázek

Vítězem se stala kapela Fall & Fell.
Foto: Tomáš Chudoba

Ve středu 10. dubna byl v Ostravě zahájen Majálesový měsíc, a to soutěží tří kapel v ostravském klubu BarBar. Vítězná kapela Fall & Fell (čti falafel, pozn. red.) postupuje do finále a možná si tak zahraje na samotném Majálesu Ostrava 17. května na Slezskoostravském hradě, který pořádá studentská organizace Younie.

Rozhodování probíhalo formou hlasování poroty i zúčastněného publika. Porotu tvořili provozovatel klubu Barrák Marcel Palovčík, Marek Slonina z Viking Agency a Tomáš Chudoba z Rádia Ostravan. Večerem provázel Vojtěch Rosmarin.

S kapelou Fall & Fell vystoupily také skupiny Neminem z Bílovce a Limity z Fulneku. Všechny kapely byly složeny z velmi mladých muzikantů, ovšem jejich výkony byly velmi sebevědomé. Všechny už mají několik koncertů za sebou a čiší z nich elán a svěží energie.

Lukáš Dulík, frontman vítězné kapely Fall & Fell, vítězství komentoval takto: „Bylo to boží, vůbec jsem nečekal takový úspěch a chtěl bych poděkovat za možnost si zde zahrát. Výhru jsem absolutně nečekal. Jeli jsme tady s tím, že to bude jasná prohra (smích). Uvidíme zda si zahrajeme i na Majálesu. Nechť osud rozhodne.”

Majálesový měsíc bude trvat až do 17. května, kdy se uskuteční tradiční průvod z centra Ostravy na Slezskoostravský hrad. Do té doby můžete navštívit kromě zmíněného Kojálesu například Beerpong 25. dubna, rovněž na Minigolfu kolejí VŠB.

Můžete se také těšit i na živý rozhovor na Rádiu Ostravan s Petrem Grácem, hlavním organizátorem Majálesu Ostrava. Více informací se včas dozvíte na webových stránkách rádia.

Tomáš Chudoba | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba » Zaostřeno", nebo přejděte na úvodní stranu.