Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Jablkoň i Pastrňák v Parníku zazpívají zdarma na podporu rané péče

Jablkoň i Pastrňák v Parníku zazpívají zdarma na podporu rané péče

26.11.2013 00:00 Hudba

Součástí právě probíhajícího Týdne rané péče bude i letos v Ostravě koncert, ve kterém v klubu Parník vystoupí známí ostravští muzikanti. Domácí hudebníky letos doplní legendární kapela Jablkoň. Úterní koncert začne v 18 hodin.

Zvětšit obrázek

Legendární kapela Jablkoň podpoří letošní kampaň Týden rané péče v Ostravě.
Foto: Archiv kapely

Hlavní letošní hvězdou bude skupina Jablkoň, lidé se ale mohou těšit také na populární hudebníky z Ostravy. „Oslovili jsme Jitku Andráškovou, Patrika Kee a Radka Pastrňáka, který s námi spolupracoval pokaždé. Kromě toho jsme pozvali studenty Múzické školy a Lidové konzervatoře, kteří jsou pravidelnými vystupujícími – Adama Blažka a Radovana Grubera,“ informovala zástupkyně organizátorů Kamila Vašutová z ostravského Střediska rané péče.

Celý letošní koncert bude podle ní koncipován podobně jako hokejové utkání a bude rozdělen na tři třetiny. „V první třetině na led vyjedou muzikanti z kapely Jablkoň, v druhé třetině je vystřídají domácí umělci a závěr bude opět patřit Jablkoni,“ dodala organizátorka. Všichni vystupující i letos zahrají a zazpívají bez nároku na honorář. Moderátorem večera bude Aleš Juchelka.

Celostátní akci Týden rané péče organizuje několik subjektů, které chtějí seznámit veřejnost s tím, že terénní služba rané péče umožňuje rodičům vychovávat dítě s postižením doma, a zároveň ukazuje, co dělat pro to, aby rodiny, které se o handicapované děti starají měly dostatečnou podporu.  „Koncert, který bývá každoročně součástí ostravského Týdne rané péče, vždy přiláká širokou veřejnost a naše středisko má tak možnost mimo jiné získat finanční příspěvek na provoz této služby. Koncert pořádáme již čtvrtým rokem a máme za to, že pokaždé úspěšně,“ dodala Vašutová.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.