Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Věra Špinarová si zazpívá se Suzi Quatro: Chci nahrát i nové CD, ale nespěchám, říká

Věra Špinarová si zazpívá se Suzi Quatro: Chci nahrát i nové CD, ale nespěchám, říká

17.12.2013 06:20 Hudba

Poslední koncert v tomto roce odehraje první dáma ostravské popmusic Věra Špinarová ve středu v ostravském klubu Parník. V rozhovoru pro deník Ostravan.cz zpěvačka mluví o chystaném koncertu i plánech na další rok, které mimo jiné zahrnují společné české miniturné s legendární americkou rockovou zpěvačkou Suzi Quatro.

Zvětšit obrázek

Jedna z nejlpopulárnějších tuzemských zpěvaček Věra Špinarová.
Foto: Aleš Honus

Na středu chystáte již tradiční koncert v klubu Parník. Na co se mohou návštěvníci klubu těšit? Bude se vystoupení lišit od vašich běžných koncertů?

My ten koncert v Parníku bereme jako takové rozloučení s uplynulým rokem a lidé si na to už zvykli. Scénář bude podobný jako u mých běžných koncertů, ale budeme to mít obohacené o smyčcové kvarteto složené z hráčů Janáčkovy filharmonie, které nás doprovodí asi v sedmi písničkách.

Když se blíží Vánoce, nezazpíváte na koncertu i nějakou koledu?

To rozhodně ne, to já nedělám. Jak jsem řekla – spíše než vánoční koncert to bude taková rozlučka, přijdou tam naše rodiny a lidé, kteří na nás chodí pravidelně. Ten koncert v Parníku bývá vždycky během hodiny vyprodaný, takže se na něj dostanou hlavně lidé, kteří si to pohlídají.

Vy jste před měsícem představila společnou novinku s Petrem Bendem, a to videoklip k písni Smutný rána. Abych se přiznal, ani se nepamatuji, kdy jste naposledy nahrála nějaký videoklip, ale už to bude hodně let. Jak vás to napadlo?

Já jsem vůbec netušila, že nějaký videoklip vznikne. Když se mnou Petr Bende letos na jaře vystupoval jako host na mém turné, hledali jsme písničku, kterou bychom si mohli zazpívat jako duet. Nakonec jsem vyštrachala píseň Smutný rána, kluci ji předělali a Petrovi se to hodně líbilo a chtěl, abychom to spolu i nahráli ve studiu. Tak jsem řekla, že dobrý, a jela jsem do Zlína. Ve studiu měli nějakou kameru, které jsem si pořádně nevšimla. Kdybych aspoň trochu tušila, že z toho vznikne tenhle klip, aspoň jsem se mohla před nahráváním nalíčit (smích).

Ten klip má docela úspěch, na youtube už ho vidělo skoro deset tisíc lidí…

No to je dobré, já jsem se na to pak už nedívala, vůbec nejsem zastánce klipů. Ale když to Petr chtěl, tak je klip na světě.

Uplynulý rok pro vás byl hlavně ve znamení koncertů. Jaký bude ten příští rok?

Já koncertuji opravdu hodně, protože to opravdu miluji a hlavně je pro mne důležité, že mám všude vyprodáno a ty koncerty mají úžasnou atmosféru. I v příštím roce se budu snažit koncertovat co nejvíce a už teď mohu prozradit, že uděláme pár koncertů se zpěvačkou Suzi Quatro, která se příští rok vrátí do České republiky a které jsem už před několika lety dělala předskokanku. Kromě toho odehrajeme pět nebo šest společných koncertů s Petrou Janů, a to jak v České republice, tak na Slovensku. Všechno to jsou zajímavé nabídky a docela příjemná změna. A určitě bych chtěla všechny čtenáře pozvat na 30. ledna do ostravského klubu Garage, kde bude můj bývalý kytarista Andonis Civopulos slavit šedesátiny. Bude to hodně velký koncert se spoustou zajímavých hostů a zpěváků.

A co nové CD? Přece jen, už je to hezká řádka let, kdy jste vydala poslední řadové album…

Ono to dnes není vůbec jednoduché vydat cédéčko. Stojí to peníze a lidi to moc nekupují. Prozatím se stále dobře prodává moje výběrové trojcédéčko a také DVD z Lucerny. Samozřejmě bych ale chtěla udělat ještě minimálně jedno album. Příští rok budeme totiž měnit koncertní program, do kterého určitě zařadíme i nějaké nové písničky, které máme v šuplíku. Nějaké věci shromažďujeme, ale zatím necítíme potřebu se do práce na novém albu nějak obout. Ale možná, že až se mne zeptáte za rok, bude to jinak.

Aleš Honus | Další články

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.