Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Hudba Další potvrzené kapely na Colours: Přijedou MGMT a také Les Tambours du Bronx

Další potvrzené kapely na Colours: Přijedou MGMT a také Les Tambours du Bronx

18.12.2013 09:02 Hudba

Pořadatelé festivalu Colours of Ostrava ve středu zveřejnili další kapely, které zahrají na příštím ročníku. V červenci v Dolní oblasti Vítkovice vystoupí kapela MGMT a také francouzský bubenický soubor Les Tambours de Bronx. Podívejte se na videonahrávky, která vám přiblíží obě kapely.

Zvětšit obrázek

Letos v létě v Ostravě vystoupí vynikající kapela MGMT.
Foto: Colours of Ostrava

Jedna z nejúspěšnějších a nejobdivovanějších kapel současnosti – psychedeličtí a halucinogenní MGMT – předvede příští rok v Ostravě svoji excentrickou show. MGMT si získali obrovskou popularitu již díky prvnímu albu Oracular Spectacular a chytlavým hitům jako Electric Feel a Kids. Zároveň si vysloužili pozornost odborné kritiky a postupně získali několik nominací na ceny Grammy. Svým psychedelickým halucinogenním rockem a popem okouzlili řadu kapel a hudebníků, se kterými si také společně zahráli, jako například Beck, Paul McCartney, Flaming Lips, Yeasayer, Radiohead a další.

Další kapelou, která byla potvrzena ve středu, je bubenický soubor Les Tambours de Bronx. „Sedmnáct zběsilých bubeníků s plechovými sudy rozbouří Colours of Ostrava 2014. Bude to obrovská a strhující podívaná proložená elektronikou, hip hopem, metalem a tribálním sborovým řevem,“  informovali pořadatelé.

https://www.youtube.com/watch?v=Cg9kjI8ORDQ

Zatím hlavní potvrzenou hvězdou příštího ročníku je zpěvák Robert Plant se svým novým projektem Sensational Space Shifters. Kromě něj na Colours zahrají psychedelická kapela Goat ze Švédska, americký písničkář John Grant a americká zpěvačka, básnířka a šampionka slam poetry nigerijského původu Iyeoka.

Přečtěte si více z rubriky "Hudba", nebo přejděte na úvodní stranu.