Kulturní deník pro Ostravu a Moravskoslezský kraj

Úvod Obraz & Slovo Prozaik Sehnal a básník Uhlář představí novou knihu levitací a zbubliněním

Prozaik Sehnal a básník Uhlář představí novou knihu levitací a zbubliněním

18.12.2013 00:00 Obraz & Slovo

Velmi netradiční způsob prezentace knižní novinky zvolila ostravská literární dvojice Miroslav Sehnal a Břetislav Uhlář, která se rozhodla vydat už několikáté pokračování své "hodinové ságy". Na pátečním křtu knížky s názvem Beztížná hodina se nechají uvést do stavu beztíže známým iluzionistou Petrem Kravčíkem.

Zvětšit obrázek

Ostravští literátii Miroslav Sehnal (vlevo) a Břetislav Uhlář vydávají novou knihu Beztížná hodina.
Foto: Archiv autorů

Literární dvojice Miroslav Sehnal a Břetislav Uhlář baví a provokuje nejen svými společnými prozaicko-poetickými počiny, ale i způsobem, jakým je coby novinky prezentuje čtenářům. Křty jejich knížek mívají podobu hravých klubových večerů, při nichž vystupují různí kmotři, sudičky, plačky, hrobníci či pábitelé.

„Tyto role si zahrály už i mnohé známé osobnosti, jako jsou například Marie Rottrová, Jaroslav Wykrent, Zuzana Lapčíková, Pavel Dobeš, Ivo Jahelka, nebo i ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz,“ říká Miroslav Sehnal.

Prezentace nejnovějšího díla autorského tandemu je naplánována na pátek do restaurace Domu kultury města Ostravy. Opět nepůjde o klasický křest, ale tentokrát o zbublinění knihy. Podrobnosti zatím autoři nechtějí prozradit, prý ale půjde o zajímavou podívanou – vznášet se má v souladu s názvem knihy spousta věcí, dokonce mají levitovat i oba autoři.

Kromě iluzionisty Petra Kravčíka během prezentace kiny vystoupí také bluegrassová skupina Wind a moderátorka Dagmar Misařová z Českého rozhlasu. Zábavná show k nejnovější knize prozaika Miroslava Sehnala a básníka Břetislava Uhláře, která má klubový název Zbublinění a levitace, začne v pátek od 18 hodin.

Přečtěte si více z rubriky "Obraz & Slovo", nebo přejděte na úvodní stranu.